A POSZT-győztes Woyzeck Izraelben

Woyzeck
Előadás izraelben
Vágólapra másolva!
A POSZT-győzelem után Izraelbe utazott a Woyzeck. Az előadás feliratozva két alkalommal szerepel a Jaffa Fesztiválon - írja a Nemzeti Színház honlapja.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Nemzeti Színház Woyzeck című darabja lett a legjobb előadás a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait szombaton a fesztivált záró gálaesten adták át a pécsi Kodály Központban. Az előadást ifj. Vidnyánszky Attila rendezte,

aki megkapta egyébként a legjobb 30 év alatti színész díját is.

A Nemzeti Színház egyébként nagy sikerrel szerepelt a POSZT-on, a legjobb férfialakítás díját - megosztva - Trill Zsolt és Horváth Lajos Ottó kapta, a Caligula helytartója című előadásért. (A rendező Szász János.) Trill Zsolt egyébként két éve is nyert a pécsi színházi találkozón, akkor a III. Richard címszerepéért kapta a legjobb férfialakítás díját, azt az előadást ifj. Vidnyánszky Attila rendezte.

Előadás Izraelben Forrás: Nemzeti Színház/Bea Kallos/Bea Kallos Beakallos@Gmail.Com

Az előadás - feliratozva - két alkalommal Izraelben is színpadra kerül.

Hamarosan olaszországi vendégjátékra indul a Nemzeti Színház. Vidnyánszky Attila igazgató egyik leghíresebb előadását, klasszikus beregszászi rendezését, a Három nővért Rómában, Fara in Sabinában és Bergamóban is bemutatják. A Három nővér főszerepeit Szűcs Nelli, Kristán Attila, Trill Zsolt, Kacsur Andrea, Tóth László, Ivaskovics Viktor, Varga József, Vass Magdolna és Orosz Ibolya játssza.