Budapestre jön a Despacitót rappelő Daddy Yankee

Daddy Yankee
Vágólapra másolva!
Nyáron ad koncertet Magyarországon a Puerto Ricó-i énekes-dalszerző Daddy Yankee. Az egyik legsikeresebb latin-amerikai zenész nevéhez olyan slágerek köthetők, mint a Con Calma, a Dura vagy a Despacito.
Vágólapra másolva!

Első magyarországi koncertjét adja idén nyáron Daddy Yankee az Arénában. A Puerto Ricó-i énekesnek a különböző közösségi médiás felületeken több mint 50 millió követője van, több mint 100 díjat kapott már, többek között a Billboard Latin Zenei díját, a Latin Grammy-díjat, de kapott már Amerikai Zenei Díjat és Latin-Amerikai Zenei Díjat is.

Daddy Yankee Forrás: Broadway Event

Világhírnévre a 2010-es évek elején tett szert, azóta volt már jó pár nagyobb turnéja. Európában is többször fellépett, de a mostani, június 25-ei arénás koncertje lesz az első magyarországi bulija. Fellépett már Ázsiában és a Közel-Keleten is. Sikeréről sokat elárul, hogy a

2014-es európai turnéja a második leglátogatottabb volt a Rolling Stonesé után.

2017-ben minden létező rekordot megdöntött a Despacito című, Luis Fonsival közösen készített dala. Tíz Guinness Világrekordot is megdöntött: az első latin-amerikai énekes lett, aki a Spotify, és számos egyéb toplista élére került a világhírű slágerrel, majd a világ legnézettebb videója lett a YouTube-on. A következő évben a Dura című száma 19 ország slágerlistájának élére került, több mint 1,5 milliárdos nézettséget ért el, és csak az Egyesült Államokban 21 platinalemezt ért el. A dal világhírű jelenséggé vált, és a #DuraChallange több mint 1 millió videókészítőt inspirált a közösségi médiában.

Több mint 50 slágere került fel az amerikai Billboard toplistára, és ő az első latin énekes, akinek négy spanyol nyelvű száma is a Top 20-as listán szerepelt. Leghallgatottabb dalai közé tartozik a Gasolina és a Shaky Shaky, amelyek minden lejátszási lista rekordját meghaladják. Itthon, a hazai rádiók is rendszeresen játsszák slágereit.

Daddy Yankee koncerten Forrás: Broadway Event

Daddy Yankee elsősorban a reggaeton műfajban alkot, ami egyfajta városi zeneként született az 1990-es évek Puerto Ricójában. Majd innen terjedt szép lassan Észak-Amerikába is. Daddy Yankee budapesti koncertjére február 11-én, 10 órától lehet jegyeket venni.