Állásfoglalás Bán Teodóra a szakmai bizottság szerint is sikeres pályázatáról

Vágólapra másolva!
A Magyar Teátrumi Társaság és a Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete állásfoglalást adott ki Bán Teodóra a szakmai bizottság szerint is sikeres pályázatáról. 
Vágólapra másolva!

Az állásfoglalást teljes terjedelmében közöljük:

"A Magyar Teátrumi Társaság elnöksége és a Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete elnöksége elismeri és nagyra tartja Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház eddigi vezetőjének munkáját és támogatja abban, hogy folytassa a munkáját a főváros egyik legfontosabb színházának élén.

Arra kérjük a Fővárosi Közgyűlést és Budapest főpolgármesterét, hogy fogadja el a pályázati szakmai bizottság javaslatát, mely Bán Teodóra pályázatát tartotta a legjobbnak. A szakmai bizottság munkájában két Kossuth-díjas művész, négy színházigazgató vett részt.

A két szervezet elnöksége arra kéri a budapesti Örkény Színház, Katona József Színház és Radnóti Miklós Színház igazgatóit, Mácsai Pált, Máté Gábort és Kováts Adélt, a Nemzet Színészének a napokban megválasztott Jordán Tamást, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatóját és Pintér Béla rendező-társulatvezetőt, hogy vessék be befolyásukat Budapest vezetésénél annak érdekében, hogy politikai szempontok ne írják felül a szakmai javaslatot a Szabad Tér Színház igazgatásának kérdésében.

Örülnénk, ha állásfoglalásunkhoz mind az öt színházigazgató csatlakozna!

Ismerve jelentős befolyásukat a főváros vezetésének döntéseire, megnyugtató volna tudni, hogy egyetértenek azzal a véleményünkkel, hogy szakmai döntés szülessen Bán Teodóra pályázatának ügyében!

Magyar Teátrumi Társaság elnöksége

Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete elnöksége"