Meghalt Kenny Rogers, a legendás countryzenész

Kenny Rogers
Nashville, 2020. március 21. 2017. október 24-én készült felvétel Kenny Rogers Grammy-díjas amerikai countryénekesről a Zenei Hírességek Sétányán a Tennesssee állambeli Nashville-ben. Rogers pályafutása során a dzsessz, a pop és a country műfajban is alkotott. Albumaiból több mint 120 millió példány kelt el világszerte, ezzel ő a világon a legtöbb albumot eladó zenészek egyike. Kenny Rogers 2020. március 20-án, 81 évesen elhunyt. MTI/AP/Mark Humphrey
Vágólapra másolva!
Meghalt Kenny Rogers világhírű countryzenész. A 81 éves amerikai előadó halálhírét a családja jelentette be a Twitter közösségi portálon szombaton.
Vágólapra másolva!

A család tájékoztatása szerint az énekes előző este hunyt el otthonában szerettei körében.

Egy ideje hospice-ellátásban részesült.

Kenny Rogers legismertebb slágerei közé tartozott a The Gambler című dal, valamint az Islands in the Stream, amelyet Dolly Partonnal énekelt.

Kenny Rogers Grammy-díjas amerikai countryénekes koncertet ad a CMA Zenei Fesztiválon, a Tennesssee állambeli Nashville-ben Forrás: MTI/AP/Wade Payne

A zene mellett televíziós produkciókban és filmekben is gyakran szerepelt.

Kenny Ray Rogers egy ácsmester hét gyereke közül a negyedikként 1938. augusztus 21-én jött világra a texasi Houstonban. Zenészpályafutása az ötvenes években kezdődött.

A zenész ötször nősült, öt gyereke született.

Kezdetben a jazzel is megpróbálkozott a The Bobby Doyle Trio tagjaként, majd a hatvanas évek vége felé vált a country autentikus előadójává. Sokáig együttesekkel énekelt, melyek közül a legnevesebb a The First Edition volt, ahonnan a hetvenes évek közepén távozott, hogy megalapozza szólókarrierjét.

Kenny Rogers Grammy-díjas amerikai countryénekes a Zenei Hírességek Sétányán a Tennesssee állambeli Nashville-ben Forrás: MTI/AP/Mark Humphrey


A hivatalos honlapjáról idézett adatok szerint albumaiból több mint 120 millió példány kelt el világszerte, 20 platina- és 11 aranylemeze volt.

A Grammy-díjakon kívül több alkalommal megkapta a Country Music Awardsot és az American Music Awardsot is.

2016-ban búcsúturnéra indult, de azt követően is több fellépést vállalt. 2018 elején azonban egészségi okokból visszavonult a színpadtól.