Neves zeneművészek rádión kérik, hogy vigyázzunk egymásra

Miklósa Erika opera-énekesnő
Vágólapra másolva!
Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneművészek kérik üzeneteikben csütörtöktől a Bartók Rádión, hogy a hallgatók ebben az időszakban kiemelten figyeljenek egymásra, maradjanak otthon és fokozottan ügyeljenek az idősebbekre, ezzel is segítve a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését.
Vágólapra másolva!

Már csütörtöktől hallhatók a Bartók Rádióban azok az üzenetek, amelyekben ismert zeneművészek kérik a hallgatókat arra, hogy ebben az időszakban kiemelten

figyeljünk egymásra, maradjunk otthon, és fokozottan ügyeljünk az idősebbekre

ezzel is segítve a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését.

Ezeket a hasznos és fontos tanácsokat olyan nagynevű művészektől hallhatjuk a közmédia klasszikus zenei rádiójában, mint Várjon Dénes, Kossuth-díjas zongoraművész, Kovács János, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester, Miklósa Erika, Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnő, Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész, valamint Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedű- és brácsaművész.

Miklósa Erika szeretetről, Szörnyelláról és örökbe fogadott gyermekéről

1990 januárjának közepén, miután már vagy három hónapja nem látott, Vali néni levélben rendelt be az órájára, azzal, hogy egy hét múlva vizsga van. A megbánás jele nélkül ültem végig az órát, mely után Vali néni azt mondta: bemondták a tévében, hogy pár nap múlva előéneklés van az Operaházban.

„A Bartók Rádió csapata is fontosnak tartja, hogy csatlakozzon ezekhez a figyelemfelhívásokhoz, és üzenjen a hallgatóknak, hogy vigyázzanak egymásra és a körülöttük lévőkre. Nagy örömünkre szolgál, hogy nagy művészek csatlakoztak hozzánk és segítenek az üzenet közvetítésében” – fejtette ki Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója. A Bartók Rádió mellett a Kossuth Rádióban, a Dankó Rádióban és a Petőfi Rádióban is hallhatók csütörtöktől hasonló figyelemfelhívások az adott rádió hangjának, műsorvezetőinek tolmácsolásában.