Otthonmaradásra bíró dalokat várnak a magyar zenészektől

Pély Barna
Vágólapra másolva!
A Fatal Error rockzenekar és Deniz dala mellett Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is szerzeménnyel jelentkezett Petőfi Rádió adásának, a Talpra magyar műsorvezetőinek felhívására, amiben arra kérik a magyar zenészeket, hogy írjanak otthonmaradásra buzdító dalokat.
Vágólapra másolva!

A Petőfi Rádió Talpra magyar című műsorát vezető Harsányi Levente és Bikfalvi Tamás arra kérték a magyar zenészeket, hogy a zene segítségével bírják otthonmaradásra mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztályt. A kezdeményezéshez Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is csatlakozott, aki Én vigyázok rád címmel írt dalt. A szerzemény annyira friss, hogy Pély Barna szülei is a rádióban hallhatták először.

Deniz hasonló témájú dalát is csütörtök reggel mutatta be a Petőfi Rádió, a Fatal Error szerzeménye pedig pénteken kerül adásba.

„Maximálisan egyetértek a #maradjotthon-üzenettel. Nekem is idősek a szüleim, akiket nehezen tudok meggyőzni arról, hogy miért fontos otthon maradniuk ebben az időszakban. A kortársaim, a negyvenes korosztály hasonló problémával küzd a családjában: vagánykodnak a szülők vagy a nagyszülők, mondván, nem olyan nagy dolog, mi bajom lehet, csak a boltba ugrok ki, vigyázok a gyerekre, csak egy puszit adok neki és közben egymást fertőzik.

Úgy éreztem, hogy felelős felnőttként, művészként az ügy mellé kellett állnom, szeretném, hogy még sokáig teljes legyen a családom” – idézi az MTVA közleménye Pély Barna Artisjus-díjas zeneszerzőt. A Petőfi Rádió felhívása továbbra is él, a műsorvezetők várják a magyar zenészek dalait, amelyeket a rádió csütörtöktől minden órában játszik.