Erdélyi fiatalokkal forgatott koncertfilmet Molnár Levente

Molnár Levente
Vágólapra másolva!
Nemzeti összetartozás címmel forgattak filmet az idei ARTSTART4U Mesterkurzuson, amelyet Molnár Levente által vezetett egyesületek – az Művészeti Alap Értetek és a Class Értékeink Egyesület – ötödik alkalommal rendeztek meg Székelyföldön.
Vágólapra másolva!

Ötödik alkalommal rendezte meg a Molnár Levente operaénekes által vezetett Művészeti Alap Értetek és Class Értékeink Egyesület az ARTSTART4U Mesterkurzust Székelyföldön. Az idei mesterkurzus alkalmával koncertfilmet is készítettek a Bethlen Gábor Alapból Nemzeti összetartozás címmel. A film a már évek óta hagyományos Hazulról Hazaiaknak elnevezésű koncertet dolgozza fel, ami idén a járványügyi intézkedések miatt nem tudott megvalósulni, csak online formában.

A Nemzeti összetartozás koncertfilm közreműködői azok a fiatalok, akik a felvételeket megelőzően részt vettek a tíznapos mesterkurzus óráin. A kurzus programjában elsősorban nagy magyar zeneszerzők, Bartók, Kodály és Liszt alkotásai, valamint a komolyzene számos kiemelkedő alakjának művei szólalnak meg zongorán, fuvolán, hegedűn, de természetesen dalok, operaáriák is megtalálhatók az „online hangverseny” műsorában.

Molnár Levente Fotó: Talán Csaba

A Liszt-díjas Molnár Levente azt mondta, „nagyon örülök, hogy idén is meg tudtuk szervezni a kurzust, különösen nagy szüksége volt erre a fiataloknak, akik hosszú ideig csak webkamerán vagy telefonon keresztül tudtak zenetanáraikkal értekezni. Biztosan senkinek sem könnyű, de zenét tanulni személyes találkozás nélkül különösen nehéz. A Nemzeti összetartozás koncertfilm egyszerre igyekszik pótolni a Hazulról Hazaiaknak Gálakoncert-et és a mesterkurzust lezáró vizsgakoncertet. Hiszünk abban, hogy a gyakorlati élmények sokat lendítenek a tehetségeken, most egy forgatás folyamatát is megtapasztalhatták.

Ahol magyar kultúra van, ott magyarság is van. Az eredménnyel pedig egyszerre adhatunk nekik és a közönségnek is némi lelki táplálékot ezekben a nem mindennapi időkben.”