Idén virtuálisan rendezik meg a Müpa egyik legrégibb fesztiválját

2020.05.27. 14:32

Idén virtuálisan rendezik meg a Müpa Hey, June! elnevezésű koncertsorozatát. Az elmúlt évek emlékezetes magyar könnyűzenei koncertjeiből válogatnak az intézmény online közvetítéssorozata, a Müpa Home részeként.

Június 3. és 17. között rendezik a Müpa Hey, June! elnevezésű koncertsorozatát. A koronavírus-járvány miatt idén virtuálisan, a Müpa Home szolgáltatás részeként lesz látható a sorozat, amit az elmúlt évek emlékezetes magyar könnyűzenei koncertjeiből válogatnak össze. A Müpa 2005-ös indulása óta minden júniusban a Fesztivál Színház és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán tartották a Hey, June! sorozatot az ország ismert könnyűzenei előadóival, erre az alkalomra készített műsorral. Az idei, immár tizenhatodik esemény a rendkívüli körülmények miatt zajlik másként – mondták a szervezők az MTI-nek.

Az idei virtuális Hey, June! fesztivált június 3-án a Tátrai Band 2018-as koncertje indítja. A telt házas esten a slágerek mellett néhány különleges zenei előadás is lesz. Két napra rá Zentai Márk és csapata tavalyi Life of Mörk című, egyedi vizuállal megtámogatott koncertje látható és hallható újra a Müpa Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Június 6-án Szabó Benedek és a Galaxisok 2016-os koncertje eleveníthető fel, 10-én pedig a Margaret Island muzsikája lesz elérhető.

Világszerte elérhető lesz a Müpa Wagner-fesztiválja

Világszerte elérhető lesz a Müpa Wagner-fesztiválja: a teljes Nibelung gyűrűje-tetralógiát, továbbá A nürnbergi mesterdalnokok-at, A bolygó hollandi-t és a Tannhäuser- t bemutató virtuális fesztivállal várják a nézőket június 18. és 27. között a Müpa Home közvetítéssorozat részeként. Világszerte elérhető lesz a Müpa Wagner-fesztiválja, amit idén június 18. és 27. között tartanak.

Június 12-én Szepesi Mátyás és társai, azaz a Konyha zenekar két évvel ezelőtti estje lesz műsoron: a garázs rockot és a countryt a funkkal és a blueszal elegyítő formáció háromfős fúvóskarral és néhány zenészbaráttal kiegészülve lépett a Müpa színpadára. A játékos, francia sanzont csempészi az otthonokba Szeder, akinek humora, szókimondó, őszinte szövegei szórakoztató belső utazást kínálnak egy különös univerzumba, ezúttal 2017 után most június 13-án is. A formabontó Hey, June! fesztivált a Magashegyi Underground akusztikus irodalmi utazása zárja 17-én: a Holdfényváros című est a Fesztivál Színházban volt 2018 májusában.

további tartalmak a rovatból