A család által rendelkezésre bocsátott kézirat alapján dirigál koncertet a júliusban meghalt Ennio Morricone zenéjéből csütörtökön Rómában Antonio Pappano karmester.

A júliusban meghalt Ennio Morricone kézzel írt kottáját a zeneszerző családja bocsátotta Antonio Pappano olasz származású brit karmester rendelkezésére, aki csütörtökön Rómában dirigálhat koncertet belőle. Pappano az Accademia Nazionale di Santa Cecilia kórusát és zenekarát vezényli a római Auditoriumban.

A család eddig még senkinek sem engedélyezte a betekintést a világhírű filmzeneszerző kézzel papírra vetett kottáiba. „Apám mindig golyóstollal írta a kottát, mert tudta, hogy semmit sem fog változtatni rajta” – mondta el a La Repubblica című lapnak a zeneszerző Marco nevű fia. Marco Morricone elárulta, hogy apjának gyakran éjszaka támadtak zenei ötletei, amelyeket anélkül vetett papírra, hogy felkapcsolta volna a villanyt.

Ennio Morricone július 6-án, 91 évesen halt meg szülővárosában, Rómában. A zeneszerző az 1960-as évek óta több mint 450 filmhez komponált zenét.