A Concerto Budapest koncertfilmje nyerte a velencei televíziós fesztivál Arany Oroszlán díját az előadóművészeti filmek kategóriájában.

Az előadóművészeti filmek kategóriájában kapta meg a a velencei televíziós fesztivál (Venice TV Awards) Arany Oroszlán díját a Concerto Budapest koncertfilmje, amely Kremerata Baltica és a Concerto Budapest együttműködésében jött létre. A felvételt a 2019. december 4-én a Müpában rendezett koncertjükből készítették. A két zenekar, valamint Keller András és Gidon Kremer főszereplésével készült nagyjából 2 órás film elkészítésében a hagyományos koncertfelvételeknél szokásos televíziós felvételi technika mellett külön filmes stáb is részt vett.

A koncertfilm MEZZO TV által felkért producere és vezető rendezője Szabó Stein Imre, executive producer Keller Annie, a MÜPA-stáb tévérendezője Gémes Katalin, a filmes csapat vezető operatőre Géczy Dávid, a film hangmérnöke Vilius Keras, a vágó Mukli Bence, vezető vágó Lecza Attila voltak. Szabó Stein Imre azt mondta, „számomra az a tanulság, hogy egy filmes igényű zenei felvétel nagyságrendekkel több emberhez tud eljutni a világon és segít megteremteni a klasszikus zene új közönségét. Keller András átütő erejű vezénylése, Gidon Kremer zseniális hegedűhangja és a Concerto Budapest szelleme nélkül persze a kép üres maradt volna.”

A koncertfilmet májusban a MEZZO TV külön engedélyével mintegy 220 ezer magyar néző is megtekinthette az interneten, mielőtt a legjelentősebb nemzetközi zenei televízió a műsorára tűzte. Az olaszországi velencei televíziós fesztiválra a világ minden részéről beküldött televíziós alkotások 16 kategóriában mérkőztek ebben az évben, és minden kategóriában csak egy alkotást díjaznak. A fesztivál és a mezőny súlyát jól érzékelteti, hogy például a legjobb tévésorozat kategóriában a Paolo Sorrentino által rendezett a Sky, az HBO és a Canal+ koprodukciójában Jude Law főszereplésével készült Az új pápa című sorozat kapta az Arany Oroszlánt.