Visszatér az AC/DC. A világhírű ausztrál rockzenekar szerdán megerősítette, amit az elmúlt hetekben médiacsatornáin, hirdetésekben már sejteni engedett: a hat évvel ezelőtti felállásban áll össze, és a hírek szerint új lemezt is megjelentet.

Most már biztos, hogy visszatér az AC/DC, és igen, a korábban az együttesből hallásproblémái miatt kiszállt legendás énekessel, Brian Johnsonnal. A világhírű ausztrál rockzenekar szerdán erősítette meg a hírt, amelyről apróbb részletek a közelmúltban kiszivárogtak.

Brian Johnson és Angus Young 2015-ben az AC/DC Los Angeles-i koncertjénForrás: AFP/2015 Getty Images/Kevin Winter

Az AC/DC újraaktivizálódása a PWR UP szlogennel és hashtaggel fut, és legfontosabb eleme, hogy ismét Brian Johnson a csapat énekese. A frontember negyven évvel ezelőtt, Bon Scott halála után csatlakozott a zenekarhoz, 2016 óta viszont Axl Rose helyettesítette a Guns n' Rosesból, miután Johnson komoly halláskárosodása miatt leállt a turnézással.

Brian Johnson mellett újra az AC/DC-ben játszik Phil Rudd dobos, akit 2015-ben kábítószer-birtoklás miatt ítéltek el, valamint Cliff Williams basszusgitáros, aki 2016-ban vonult vissza. Mellettük természetesen ott van a fedélzeten Angus Young gitáros, az egyetlen még élő az 1973-as alapítók közül, valamint a másik gitáros, Stevie Young is, aki 2014 óta állandó tag. (Korábban csupán besegített a banda 1988-as turnéján.)

Ez az ötös készítette az AC/DC eddigi utolsó (sorrendben tizenhetedik), 2014-es stúdióalbumát, a Rock or Bust-ot. A hírek szerint az együttes (amelyben a legfiatalabb Stevie Young is 63 éves) még egy utolsó zenei anyagot készít. Ezt az AC/DC zenészeivel jó kapcsolatokat ápoló Dee Snider, a Twisted Sister énekese is megerősítette. Szerinte a stúdiómunkálatok már be is fejeződtek, és eddig a koronavírus-járvány akadályozta meg, hogy azt anyag megjelenjen.