Elhalasztották az idei Grammy-gálát

Beyoncé, Ennyi pénzt keresnek a leggazdagabb hírességek – galéria
7, Beyoncé Knowles énekesnő-dalszerző – 6.849 dollár, átszámítva 1,9 millió forint
Vágólapra másolva!
Márciusra halasztotta a világjárvány miatt a januárra tervezett Grammy-díjkiosztó gáláját az Amerikai Lemezakadémia.
Vágólapra másolva!

Eredetileg január végén lett volna, de az Amerikai Lemezakadémia a koronavírus-járvány miatt egyelőre márciusra halasztotta a 2021-es Grammy díjkiosztó gáláját. A szervezők és a gálát közvetítő CBS televízió közös közleményben jelentette be kedden, hogy az egészségügyi szakértőkkel és a zenészekkel folytatott konzultáció után

úgy döntöttek, inkább egy későbbi időpontban rendezik meg a 63. Grammy-gálát.

Az esemény új időpontja március 14. A döntést a Los Angeles-i járványhelyzet romlásával indokolták, mint írták, a kórházak túlterheltek, a sürgősségi ellátás elérte kapacitása határát, és az állam, valamint a helyi önkormányzatok irányelvei is arra ösztönözték őket, hogy a helyes döntés a halasztás.

Los Angelesben jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzések miatti halálozások száma, és rengeteg beteget ápolnak a kórházakban. Az edzőtermeket, fodrászatokat és éttermeket bezárták, a városban élőket pedig arra kérték, hogy maradjanak otthon, ha tehetik.

Az idei Grammy-jelöléseket Beyonce vezeti: az énekesnő kilenc kategóriában kaphatja meg a lemezakadémia díját. A díjra jelöltek között szerepel még Taylor Swift, Dua Lipa, Roddy Ricch, Jhene Aiko, Post Malone, Renee Zellweger, Billie Eilish és társproducer fivére, Finneas is. Az először jelöltek között van a The Strokes, Megan Thee Stallion és Harry Styles is. A jelöléseket novemberben hozták nyilvánosságra, és a Lemezakadémia még nem közölte, hogy kik lépnek majd fel a hagyományok szerint nagyjából háromórás, élő előadásokkal, a legnagyobb sztárok részvételével megrendezett gálán. Az idei díjszezonban

két további díjkiosztót is elhalasztottak már

a járvány miatt: az Oscar-díjak átadását az eredeti februári dátum helyett áprilisra tolták, a Golden Globe-gálát pedig január helyett február 28-ra hirdették meg. Az Emmy-díjátadót és a Music Television videós zenei díjainak átadását tavaly ősszel tartották meg részben élő, részben előre felvett műsorral, közönség nélkül.

A Grammy-gála új dátuma ütközik a hollywoodi színészcéh (SAG) szintén Los Angelesbe meghirdetett díjátadó gálájának időpontjával.