Milliárdos értékű Rippl-Rónai művet szállított Liu Shaolin Sándor - videó

Múzeumok Éjszakája 2021
Vágólapra másolva!
"El tudnám nézni a lakásomban" - mondja Liu Shaolin Sándor olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, miután részt vett egy milliárdos értékű Rippl-Rónai alkotás kiállítási helyére való szállításában. De vajon melyik ez a csodálatos műremek és milyen élményekkel gazdagodott Liu Shaolin Sándor?
Vágólapra másolva!

Az Iparművészeti Múzeum egyik legértékesebb darabját, Rippl-Rónai József A vörös ruhás nő című falikárpitját szállította szigorú felügyelettel kiállítási helyére, a Ráth György-villába Liu Shaolin Sándor. A műalkotást egy évben mindössze néhány hónapra állítják ki, hogy megfelelően óvhassák annak állagát a szakemberek. Minden egyes ilyen alkalommal nagy gonddal kezelik a művész textilbe ültetett művét, és annak ellenőrzésébe, hogy a szövetekben nem keletkezett még csak szálhiba sem, ez alkalommal Liu Shaolin Sándor is bekapcsolódott.

De nem ez volt az egyedüli élmény, amivel a sportoló gazdagodott a műalkotásnak köszönhetően. Zsolnay-kerámiák és más értékes műtárgyak is várták a helyszínen, ahol aztán egy különleges, szecessziós dj-szett megalkotásába is belefogott Liu Shaolin.

Nézze meg az alábbi videót!

Persze adódhat a kérdés: látható-e a nagyközönség számára is a kisfilmben feltűnt gyönyörű alkotás? A válasz pedig a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódik.

Ne feledje:

hamarosan, június 26-án, itt az idei Múzeumok Éjszakája programsorozat, ezúttal az újraindulás után, valódi terekben!

Több mint 300 intézmény, mintegy 1600 programmal regisztrált eddig az idei rendezvényre, Magyarország leglátogatottabb kulturális eseményére, melynek kiemelt témája idén a „fordulópont".

Az Origo rendszeresen beszámol az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb információkról, érdekes és különleges tartalmakról, így érdemes figyelemmel kísérnie a híreinket.