A Marvel akciórendezőjével dolgozik Trill Zsolt

Trill Zsolt
Vágólapra másolva!
Már javában folynak a víváspróbák a grandiózus történelmi kalandfilm, a Hadik, a leghuszárabb huszár című Szikora János rendezte mozi filmkockáihoz. Trill Zsolt mellett fontos szereplői lesznek a mozinak Szalma Tamás és László Zsolt. 
Vágólapra másolva!

A film előkészületei jelenleg is zajlanak, ráadásul

a magyar szakértői csapat mellett nemrég a híres angol akciórendező, Steve Dent – akinek nevéhez olyan Marvel-produkciók fűződnek, mint az Amerika Kapitány vagy A galaxis őrzői – is már dolgozik a jeleneteken, és nagyon elégedett az eddigi tervekkel.


Mint Gulyás Kiss Zoltán elmagyarázza, a középkori vívástól nagyon eltér ez a harcmodor, hiszen a huszárok a lovak miatt speciális mozgást végeznek. Rendkívül képzett lovaik vannak, amelyeken már letesztelték a robbanás hangját, quaddal meneteltek mellettük, ám most is a színészek biztonsága az első, így még további előzetes próbák szükségesek. Többféle fegyvert is használnak majd, lesznek egész könnyű, szinte gumiból készült kardok, de az eredeti formájukban is jelen lesznek a fegyvernemek a forgatásokon.

László Zsolt Forrás: Bozsó András

Szeretnék kihasználni a legmodernebb digitális technológiát is, de az a céljuk, hogy túlzásoktól mentes, ízléses a realitás talaján maradó, mégis látványos és izgalmas csatajeleneteket tárjanak a nézők elé.

A szakember már látja a színészek szemében az átszellemülést: Trill Zsolt például már Hadik Andrásként forgatja a kardot, és többek színészi játékából is már kitűnik az artisztikusság, a játékosság. Azaz lassan kirajzolódnak azok az emberi kapcsolatok, melyeket nemcsak dialógusok, de cselekedetek formájában is szeretnének a filmvászonra vinni.

Trill Zsolt és László Zsolt is javában készül az első forgatási napokra, és bár mindkettőjük vívott már a színpadon, határozottan állítják: ebben a filmben egészen más technikát kell alkalmazniuk, mint amit eddig megismertek.

– meséli a főszereplő, Trill Zsolt.

Trill Zsolt Forrás: Bozsó András

László Zsolt hozzáteszi: Vívott már korábban, de az teljesen más. Mindez kicsit hátrányt is jelent, mert például a lépéseknél az a kardvívó alapállás jön vissza, amit ugyan már rég elfelejtett, de valahogy a teste mégis emlékszik rá. Ezt pedig nehéz levetkőzni. Miként fogalmaz:

néha iszonyú bénának érzem magam, de ez ettől izgalmas!

A Hadik, a leghuszárabb huszár című történelmi kalandfilm forgatása a tervek szerint szeptember 27-én kezdődik, ahol a lelkes szereplőgárda élesben próbálhatja majd ki a kardforgatást és a lovaglást.