Ed Sheeran és az Imagine Dragons is fellép jövő héten Budapesten

Ed Sheeran
Vágólapra másolva!
Először rendezik meg Magyarországon – sőt, az egész közel- és kelet-európai régióban – a világ egyik legnagyobb zenei díjátadóját, az MTV EMA-t. November 14-én a Papp László Budapest Sportarénában a legnagyobb kortárs nemzetközi sztárok váltják egymást a színpadon: a ma bejelentett Ed Sheeran, az Imagine Dragons és Yungblud társaságában mások mellett olyan előadók lépnek fel, mint a kolumbiai énekes-dalszövegíró, Maluma,az olasz Maneskin vagy a feltörekvő brit előadó, Grif. Az eseményt száznyolcvan országban közvetítik élőben szerte a világon.
Vágólapra másolva!

A Grammy-díjas brit világsztár, Ed Sheeran idén jelentette meg az új lemezét és rögtön öt jelölést kapott az idei MTV EMA-n, köztük a legjobb előadó és a legjobb pop előadó kategóriában, de a legjobb klip díjáért is versenyre kell, amely nem csoda, ha megnézzük, milyen pofás kisfilmeket készít a 2021-es albumához:

Szintén fellép az Arénában a 2010-es évek egyik legsikeresebb rockzenekara, az Imagine Dragons, amely 2012-ben, a Radioactive című slágerével tört be a köztudatba, a népszerűsége pedig azóta is töretlen. A látványos koncertjeiről is híres amerikai együttes a legjobb rock és a legjobb csapat kategóriában indul.

És mint a mai nap kiderült, Yungblud is színpadra áll november 14-én: a pop-punkot rockkal, hip-hoppal és alternatív elemekkel vegyítő brit előadó szinte a semmiből feltűnve, alig két-három év alatt vált szupersztárrá, a 2020-as soproni VOLT Fesztiválon már kiemelt fellépőként koncertezett volna, ha nem marad el a rendezvény. Jövő vasárnap a legjobb alternatív előadó kategóriájában indul a legújabb kislemezével, a Fleabaggel:

Az említettek mellett egy sor nemzetközi előadó váltja majd egymást a gálán: színpadra lép
mások mellett a kolumbiai énekes-dalszövegíró, Maluma, az 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál tavalyi nyertese, az olasz Maneskin, a feltörekvő brit előadó, Griff és az indie pop norvég sztárja, a Girl in Red. Az esemény házigazdája, az amerikai rapper, Saweetie lesz.

A rendezvény előestéjén rendezik meg és szintén világszerte közvetítik az MTV World Stage-t a Hősök terén, ahol a kortárs pop-rock egyik legnépszerűbb előadója, az amerikai OneRepublic koncertezik.