Világhírű tervező ruhakölteményét öltötte magára Für Anikó - videó

Múzeumok Éjszakája 2021, Für Anikó, Szolnok
Vágólapra másolva!
Mikroportos időutazás a reformkorba, időgép nélkül, Szolnokon? Korzózásból hintózásra váltó dámák? Hova és milyen kalandokba keveredett Für Anikó színművész?
Vágólapra másolva!

A szolnoki Damjanich János Múzeum udvarára tévedt a kíváncsi színésznő, hogy részt vegyen egy különleges időutazáson dr. Horváth László múzeumigazgató kíséretében. A korábban, 1860-tól Magyar Király Szálloda néven királyi szállóhelyként működő fantasztikus épületben dolgozók meglepetésekkel készültek Für Anikó számára!

Elsőként a színésznő egy reformkori, külön az ő alakjára szabott ruhakölteményt ölthetett magára, amit Debreczeni Ildikó és munkatársai készítettek.

A jelmeztervező és csapata a

világ legnagyobb és leghíresebb operaházainak készít jelmezeket a produkcióhoz,

és egészen biztosan nem árulunk el titkot azzal, hogy a Jászai Mari-díjas színésznőn is csodálatosan mutatott a ruha, aki igazi reformkori dámaként érezhette magát ezen a különleges napon.

De mi lehetett a további meglepetés? Hogyan lehet leülni egy hatalmas abroncsos szoknyában? S mi köze az öltözéknek a "nagy feneket kerít neki" mondáshoz? Jár-e a korzózó úri asszonynak egy hintó a távozáskor? S mit tippel: hány napig tudna Für Anikó önfeledten sétálni a szolnoki Damjanich János Múzeum tárlatain?

Ezekre választ az alábbi videóban talál!

Ne feledje:

hamarosan, június 26-án itt az idei Múzeumok Éjszakája programsorozat!

Több mint 300 intézmény, mintegy 1600 programmal regisztrált eddig az idei rendezvényre, Magyarország leglátogatottabb kulturális eseményére, melynek kiemelt témája idén a „fordulópont".

Az Origo rendszeresen beszámol az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb információkról, érdekes és különleges tartalmakról, így érdemes figyelemmel kísérnie a híreinket.