Eszenyi Enikővel újabb baloldali reklámember pimaszkodik

Szabó Kimmel Tamás
Budapest, 2016. október 6. Szabó Kimmel Tamás Koszta János szerepében Dés Mihály Pesti barokk című vígjátékának próbáján a budapesti Belvárosi Színházban 2016. október 6-án. A darabot Göttinger Pál rendezésében október 7-én mutatják be. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Miután Eszenyi Enikő nem ment el 2019 végén egy Karácsony Gergely-féle tüntetésre - ellenben Máté Gábor és Mácsai Pál és színháza ott volt -, a baloldal kivetette magából addig ajnározott sztárját. Eszenyit ezután egymás után kezdték szidni a Vígszínház (főleg egykori) színészei, erőszakos vezetői stílusa miatt. Tíz évig nem tűnt fel nekik, hogy Eszenyi (állítólag) agresszív, a baloldali tüntetés elmulasztása után viszont azonnal. A leghangosabb tiltakozó egy magát Noárnak becéző, elsősorban politikai aktivistaként ismert színész volt, akit korábban éppen Eszenyi zavart el a Vígszínházból. Karácsony Gergely természetesen a megszervezett botrány után nem hosszabbította meg Eszenyi igazgatói kinevezését. Most pedig megszólalt Karácsony Gergely reklámembere, a 2019-es baloldali önkormányzati kampány egyik szereplője, Szabó Kimmel Tamás. Egy egészen abszurd történettel.
Vágólapra másolva!

A Klubrádiónak adott interjút Szabó Kimmel Tamás.

A beszélgetés egy pontján szóba került, hogy a színészt egyetlen társulat sem hívta éveken keresztül a Nemzeti Színházat követően. (Pontosítsunk: ha durván fogalmazunk, 2013-ban Vidnyánszky Attila elzavarta a Nemzetiből, mert gyenge színésznek tartotta.) Csak a Vígszínház.

– Kétszer mondtam nemet, mind a kétszer a WC-n ültem, és utólag végtelenül büszke vagyok rá, hogy az élet megadta azt a lehetőséget, hogy ilyen körülmények között mondhattam nemet kétszer is Eszenyi Enikőnek – emlékezett vissza a színész, majd hozzátette: akkor vált számára egyértelművé a döntés, amikor az igazgatónő azt kérdezte tőle, hogyan fognak színházat csinálni úgy, hogy Szabó Kimmel már megnősült?

Szabó Kimmel Tamás azzal haknizik, hogy a WC-n ülve mondhatott nemet Eszenyi Enikőnek Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szabó Kimmel Tamás ekkor

egyből szexuális zaklatást vizionált, noha sokkal inkább arról lehetett szó, hogy a munkájában fanatikus Eszenyi Enikő arra utalt, félig tréfásan, nős férfiként nem lesz elég ideje a színházra koncentrálni.

Ezt érzékelteti az is, hogy a rendezőnő egy pillanattal később azt mondta, olyat mutat, amire lehetetlen nemet mondani: és bár a színész ezt úgy adja elő a műsorban, mintha egy infernális botrányt vezetne fel, kiderült, a színházigazgató csupán a nagyszínpadról küldött neki felvételeket.

A színész ezt követően zavaros spirituális eszmefuttatásba kezdett arról, hogy számára nagyon fontosak, milyenek az energiák egy teátrumban, itt pedig furcsán feketék és sárgásak voltak...

Ezt követően

kiderült, Szabó Kimmel Tamást korábban már valóban zaklatta egy férfi kollégája, az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházban.

Ezt azonban – ki tudja miért – nem fejtette ki részletesebben.