Kandech Evelyne egyszer azt mondta, inkább meghal, mint bárkitől segítséget kérjen

Kandech Evelyne
Vágólapra másolva!
Megrázó vallomást tett Kandech Evelyne egyik barátja. Kiderült, az énekesnő édesanyja elvesztése után nagyon magányos volt, nehéz anyagi körülmények között élt, mégsem fogadott el senkitől segítséget. Evelyne egyszer azt mondta, inkább meghal, mint bárkitől segítséget kérjen.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, 37 évesen meghalt Kandech Evelyne, a Megasztárból ismert énekesnő. Halálát rákos megbetegedés okozhatta, a Bors információi szerint emlőrákkal küzdött (más források tüdőrákról írtak). Még a Sierra Leonéban élő édesapja sem tudta róla, hogy súlyos beteg. A barátoknak sem mesélt soha róla.

A Bors úgy tudja, az énekesnő apja is anyagi gondokkal küzd: az utazásra és a temetésre sincs pénze. Mivel Evelyne-nek nincsen olyan rokona, aki magára vállalná a végső búcsúztatás költségét, a magyarországi szabályozásoknak megfelelően

köztemetéssel helyeznék végső nyugalomra. Egy egyszerű koporsóban, a temető végében.

Evelyne öt évvel ezelőtt vesztette el a Pécsett élő édesanyját, rajta kívül nem tartotta sem az édesapjával, sem a távoli rokonokkal a kapcsolatot. Az anyja halála után Budapestről Pécsre költözött, az ismerősei szerint ezekben az időkben kezdett teljesen bezárkózni. Fellépései alig voltak, hogy fent tudja tartani magát, pincérként dolgozott, aztán jött 2020 és a pandémia.

Kandech Evelyne, Oláh Ibolya és Tóth Vera Forrás: TV2

Többen is voltunk, akik rendszeresen kerestük, szerettük volna tartani vele a kapcsolatot, de nem jártunk sikerrel. Egy-egy üzenetre hónapok múlva válaszolt, ha válaszolt egyáltalán, teljesen elzárkózott mindenki elől. Most derült csak ki, hogy a járvány kitörésével elvesztette a munkáját, semmi pénze nem volt - mesélte a lapnak az egyik barát.

Evelyne a nehézségek ellenére sem kért segítséget a barátoktól.

Az énekesnő volt barátai, illetve az egykori megasztárosok a napokban újra összefogtak, és úgy döntöttek, hogy nem hagyják, hogy Evelyne-t köztemetésen helyezzék végső búcsúra. Szeretnék ők kifizetni a temetés költségeit, ennek érdekében már fel is vették a kapcsolatot a hivatalos szervekkel - írja a lap.

– mondta a Bors megkeresésére Tóth Vera énekesnő.

"Nem engedjük el őt így, ilyen körülmények között. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy méltó búcsúztatója legyen" - mondta.