A sátánista főpap és Mick Jagger aktuális kedvence – különleges koncertek 2022 első felében

Bring Me The Horizon koncert
Oliver Sykes of British metalcore band "Bring Me the Horizon" performs at the band's concert in Hong Kong, China, 21 November 2014. (Photo by Hu wencheng / Imaginechina / Imaginechina via AFP)
Vágólapra másolva!
Rendkívül erőteljes koncertszezon vár ránk a tél és a tavasz folyamán, a rockzene rajongói mindenesetre nem panaszkodhatnak: a műfaj megkerülhetetlen, klasszikus előadói mellett a legújabb generáció sztárjai is Magyarországra jönnek.
Vágólapra másolva!

Bring Me The Horizon, A Day To Remember, Lorna Shore, Poorstaca, Papp László Budapest Sportaréna, február 15.

Egész Európában ritkaságszámba mennek az olyan turnék, amelyen egy adott műfaj két legsikeresebb előadója osztozik a színpadon, február közepén azonban igazi metalcore-ünnep lesz az Arénában. A brit Bring Me The Horizon éppen tizenöt éve adta ki a debütáló lemezét, amelyen az ütvefúróként zakatoló, dühös deathcore számoknak köszönhetően pedig egy csapásra underground-sztárokká váltak. Később albumról albumra populárisabb vizekre eveztek, egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a fülbemászó refrének, a tiszta énekhang, az elektronikus elemek és a műfaji eklektika. És bár az ősrajongóikat sorra el is vesztették ezáltal, még szélesebb közönséget szólítottak meg, jelenleg pedig az egyik legsikeresebb modern rockegyüttes, nem túlzás az új Linkin Parkként sem hivatkozni rájuk.

Szinte ugyanekkor indult a karrierje a floridai A Day To Remembernek is, amelynek a pályáját kevésbé jellemzi a folyamatos útkeresés. A kétezres évek metalcore-hullámát a korszak másik legdivatosabb irányzatával, a pop-punkkal vegyítik az első lemezük óta, az energikus pattogós dalaik pedig egyből a színtér élvonalába repítették őket. Ráadásul Magyarországon eddig egyetlen alkalommal, a Sziget Fesztiválon léptek fel még 2014-ben, szóval ideje volt már a visszatérésnek. A két sztárbandához két feltörekvő amerikai előadó is csatlakozik: az estét a kompromisszummentes deathcore-t játszó Lorna Shore nyitja, de a hip-hopot metallal vegyító Poorstacy is fellép.