Hatalmas új koncertterem épült Budapesten

Barba Negra
Vágólapra másolva!
Elköltözik a Barba Negra, az új helyszín befogadóképessége az egykori Petőfi Csarnokot is felülmúlja. A szórakozóhely Csepelen nyitja meg a kapuit, a háromezer fős koncertterme új távlatokat nyit a klub életében és a korábbiaknál is nagyobb világsztárok fellépésére kínál lehetőséget.
Vágólapra másolva!

A Barba Negra tulajdonosai már 2018-ben úgy érezték, kinőtték a Rákóczi hídnál üzemelő szórakozóhelyet, hiszen a belső koncertterem mérete nem tette lehetővé számos nemzetközi produkció meghívását. Így született a döntés, hogy költözzön minden egy helyre, lehessen egy időben, akár több rendezvénynek is helyet biztosítani, legyen modernebb, legyen hiánypótló az új Barba Negra.

Barba Negra Fotó: Polyák Attila - Origo

– írják a közleményben, majd hozzáteszik: nyáron a terület nyitott falakkal, de fedéssel biztosítja a közönségnek, hogy rossz időjárás esetén sem ázik el, így nincs, miért otthon maradjon. A nagyszínpad minden szögből zavartalanul látható lesz, a beengedhető létszám nagyobb lesz, mint jelenleg a Barba Negra Track befogadóképessége. A jelenleg a Rákóczi hídnál található kisebb terem, Barba Negra Blue Stage idén még marad a megszokott helyszínen, de 2023-ban az is az új helyre költözik.

A szervezők szeretnének nyitni a szórakoztatáson kívül a szakmai képzések felé és helyszínt biztosítani technikai és zenei képzéseknek. Iskoláknak bejárást biztosítani, hogy a zenei kultúra színfalai mögötti munkát is megismertessék az érdeklődőkkel. Továbbra is, tíz év távlatából szeretnének a fogyatékkal élők világnapjának a házigazdái lenni.

Barba Negra Forrás: Barba Negra

A Barba Negra Red Stage októberben nyílik a csepeli Szállító utcában, januárban pedig ide költözik a Barba Negra Blue Stage is. Olyan metalelőadók váltják egymást a következő fél évben, mint a Powerwolf, az Arch Enemy, a Volbeat, a Godsmack vagy a Bullet For My Valentine, de érkezik mások mellett a svéd rock 'n' roll banda, a Royal Republic, az emo-punk fiatal sztárcsapata, a Palaye Royale, valamint szólókoncertet ad a HIM zenekar énekes, Ville Valo is.