Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny: ehhez hasonló Liszt ünnep még nem volt az országhatárokon túl

Led Zeppelin Tribute Concert Entertainment concert Carnegie Hall Carnegie Viewpoint interior venue nyc music Entertainment,concert,Carnegie Hall,Carnegie,Viewpoint,interior,
NEW YORK, NY - MARCH 07: A view inside Carnegie Hall during Led Zeppelin tribute concert on March 7, 2018 in New York City. (Photo by Noam Galai/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Óriási szakmai figyelem követi a New York-ban a héten megrendezésre kerülő Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt. A verseny művészeti vezetője György Ádám Liszt Ferenc-díjas zongoraművész vezetésével New York egyik legpatinásabb szimfonikus zenekara kíséri majd a négy ifjú tehetséget a döntőben a Carnegie Hall nagytermében.
Vágólapra másolva!

– mondta el György Ádám Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

A Carnegie Hallban ritka az olyan események száma, amit élőben közvetítenek.

Magyar viszonylatban ez lehet az eddigi legfontosabb kulturális esemény New Yorkban, a verseny felvételei évekig megtekinthetők lesznek majd a közösségi médiában.

A zsűriben György Ádám zsűrielnök meghívására idén Dr. Farkas Gábor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, valamint Dr. Steven Spooner, a Johns Hopkins Egyetem professzora kapott helyet. A döntőben a tajvani Yi-Chen Feng mellett, a japán Eri Yamamoto, az amerikai Maxim Lando és Kovács Gergely kapott helyet.

A New York-i Carnegie Hall Forrás: Getty Images/NOAM GALAI/Noam Galai

Az alapító és művészeti vezető György Ádám szerint a versenynek már nemcsak négy győztese van a négy döntős személyében, akik életre szóló lehetőséget kapnak a Carnegie Hall Nagytermében való fellépéssel, hanem a közönség is páratlan művészi élménnyel gazdagodik. Emellett Liszt Ferenc művészetén át Magyarország is kiemelt figyelmet kap ezekben a kihívásokkal teli időszakban.

– tette hozzá György Ádám.