Lebukott Bob Dylan, átverte a rajongóit

Bob Dylan napjainkban
Vágólapra másolva!
Bob Dylan nyilvánosan kért bocsánatot hibája miatt, amiért egy gépet használt új könyve különleges példányainak dedikálására, amelyeket "kézzel aláírtként" hirdettek.
Vágólapra másolva!

A The Philosophy of Modern Song című könyv, amely az énekes-dalszerző kommentárjait tartalmazza más művészek dalaihoz, november elején jelent meg - írja a Guardian.

A könyvből egy korlátozott példányszámú, 900 darabos készletű "kézzel aláírt" kiadás is forgalomba került 599 dolláros (234 zer forintos) darabáron. Minden példányhoz a Simon & Schuster kiadó hitelesítő levele is járt.

Ahogy a vásárlók elkezdték megkapni a példányokat, sokan megosztották a könyvükről készült fényképeket az interneten - és hamar rájöttek, hogy teljesen egyező aláírás van rajtuk.

A Simon & Schuster a múlt héten bocsánatot kért, és visszatérítést ajánlott fel minden olyan vásárlónak, aki nem elégedett vásárlásával.

Dylan aláírásának érvényességét - amelyek közül sok több mint 12 000 fontért (5,6 millió Ft) kerül kiskereskedelembe - szintén megkérdőjelezték.

A 81 éves zenész közleményében azt mondta, hogy az elmúlt években eddig minden aláírása kézzel aláírt volt.

Az autopen használata politikai körökben igen elterjedt. 2011-ben Barack Obama volt az első amerikai elnök, aki autopen aláírással fogadtott el egy törvényt.