Megható, fényes pillanatok, látványos koreográfiák, példás összefogás a Budapesti Operettszínház jótékonysági táncgáláján

Friss Házasok Lila Esküvő Közösségi Média Poszt - 1
Vágólapra másolva!
„Nagy örömet okozott, hogy láthattam a barátokat és a kollégákat, jó volt újra a színházban lenni. Külön élményt jelentett az Operettes Diótörő vagy a Győri Balettől a Liszt Ferenc-Szerelmi álmok című koreográfia " – mesélte Tóth Nikolett, az Operettszínház fiatal balerinája, aki a színház igazgatói páholyából nézhette amint érte táncolnak pályatársai a december 5-én tartott jótékonysági esten. 
Vágólapra másolva!

A gálán 14 klasszikus balett, kortárs-, és néptáncegyüttes 77 táncművésze lépett színpadra a legjelesebb társulatokból: Badora Társulat, Bozsik Yvette Társulat, Budapesti Operettszínház, Feledi Project, Győri Balett, Kecskemét City Balett, Magyar Állami Népi Együttes, Magyar Táncművészeti Egyetem, Miskolci Balett, Magyar Nemzeti Balett, Pécsi Balett, FlamenCorazon Arte, Re-Production Dance Company, Szegedi Kortárs Balett.

Forrás: Mahunka Balázs
Forrás: Mahunka Balázs

Az Érted táncolunk című jótékonysági táncgálát a Budapesti Operettszínház Balettkara indította Lehár Ferenc: Pacsirta – Palotásával (Apáti Bence, Lénárt Gábor koreográfiája), menyasszonyának táncolt Babácsi Benjamin a Diótörő hercegeként, az estet pedig a Fényhimnusz zárta a Re-Production Dance Company koreográfiájában (Benkő Dávid és Benkő-Morvai Veronika munkája).

A produkció vetített díszletében felvillantak Tóth Nikolett fotói, – mosolyok, emlékek a közös előadásokból – méltó zárásaként az emelkedett hangulatú estnek.

Forrás: Mahunka Balázs

A gálán Kiss-B. Atilla főigazgató köszöntötte a nézőket, majd külön virágcsokorral köszönte meg Nikinek, hogy hatalmas lelkierővel megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.

Kiss-B. Atilla Forrás: Mahunka Balázs

„A tavalyi évad évadzáró társulati ülésére készültünk éppen, amikor egy döbbenetes hír rázta meg Budapestet. Sajnálattal értesültünk, arról, hogy a szomszédos Jókai utcában folyó építkezés közepette leomlott egy házrész, járműveket és embereket temetve maga alá.

Hála az orvosok felkészültségének, szaktudásának és áldozatos munkájának, sikerült visszafordítani a folyamatot.

Nikinek, Tóth Nikolettnek, Színházunk nagyszerű balettművészének a Baleseti Intézetben egy több órán át tartó műtéttel megmentették az életét, majd egy további beavatkozással a hátgerincét is sikeresen helyreállították.

Miután már túl volt az életveszélyen, átszállították a Rehabilitációs intézetbe, Niki folyamatosan javul erősödik, és most itt van velünk.

A baleset óta először van szeretett színházában. Egyelőre a páholyban, de én abban bízom, hogy nemsokára a színpadon is köszönthetjük.

Addig is, amig e nagy esemény beteljesedik, Niki testi, lelki segítségre szorul".

Aiszoposz azt mondta:

(Kiss-B. Atilla főigazgató)

Az est világítástervezője Bodor Ákos, rendezőasszisztensei: Angyal Márta, Gallai Zsolt és Lénárt Gábor, rendezője a Budapesti Operettszínház balettigazgatója, Apáti Bence volt.

Aki adományával továbbra is segítené Nikit, az alábbi számlaszámon megteheti:

Bozsik Yvette Alapítvány
10300002-20386544-00003285
A közleménybe ez írandó: NIKI