Új videóklip az Origón Keresztes Ildikóval

Keresztes Ildikó, autizmus
"Ha hozzátehetek a világhoz, és ha segíthetek, szívesen állok jó ügyek mellé"- Keresztes Ildikó
Vágólapra másolva!
Az Origón látható először az 1000 út című dalból készült videoklip, amely Z. Kiss Zalán ötödik száma az autizmussal élők bátorításáért. A dal elsősorban azt a küzdelmet és útkeresést mutatja be, ami azokra a családokra vár, ahol a szülők autista gyermeket nevelnek.
Vágólapra másolva!

Évek óta április 2-án, az Autizmus világnapján új dallal jön ki Z. Kiss Zalán, a Pokolgép zenekar gitárosa, pedagógus, hogy erőt adjon a sorstársaknak.

Évről évre egyre nagyobb „szakmai kör" támogatja, és segíti őt ebben. Korábban közreműködött Horváth Charlie, Szolnoki Péter, Pásztor Anna, Boros Csaba és Nagy Feró is egy-egy dalban. Idén Keresztes Ildikó csodálatos hangja tette különlegessé a zenét.

Az 1000 út klipje itt látható először:

- Végtelenül hálás vagyok, amiért évről évre új zenét írhatok a sorstársainknak. Ez nem lenne lehetséges, ha nem csatlakoznának hozzám mindig olyan zenészek, akik bár nem érintettek, mégis fontosnak tartják azt a szemléletformálást, elfogadást, amiért dolgozunk. Idén a zenész és a pedagógus énem ötvözeteként olyan dal született, amiben a Kontyfa iskolás diákjaim is énekelnek, szóval izgalmas volt az egész alkotás - mesélte Zalán, aki hétköznap énektanárként foglalkozik a zenével.

A zenész ötödik dala az autizmusról Forrás: Origo


Az 1000 út című dallal nemcsak az volt a célom, hogy szülessen egy újabb autizmus dal, hanem az is, hogy felhívjuk a figyelmet arra a diagnózis utáni időszakra, amikor sokan úgy érezzük, hogy nem tudjuk, merre kell elindulnunk a gyermekünkkel. Ugyanakkor benne van az az optimizmus is a dalban - amiben személy szerint nagyon hiszek -, hogy ha a kezdetekkor nem is vagyunk benne biztosak, attól még megvan bennünk az erő, hogy megtaláljuk a helyes utat. A gyermekeink miatt hegyeket vagyunk képesek megmozgatni - mondta Zalán.

"Régóta ismerem Zalánt, ő kért fel engem, rám írta a dalt, bennem gondolkodott" - mondta az Origo megkeresésére Keresztes Ildikó. Találkozott az ízlésemmel ez a szám, de a klippet még magam sem láttam.

"Ha hozzátehetek a világhoz, és ha segíthetek, szívesen állok jó ügyek mellé" - Keresztes Ildikó Forrás: Origo

Személyesen nem vagyok sem családilag, sem baráti körömet tekintve érintett az autizmusban, de úgy vagyok, hogy

Láttam Zalánon azt a nagy örömöt és lelkesedést, hogy nagyon fontos neki, hogy részt veszek ebben és ez engem is inspirált - mondta az énekesnő, akivel egy videóinterjúban tavaly hosszabban is beszélgettünk.