Nemzeti-baleset: ezt mondta Szász Júlia az erkélyről, ahonnan lezuhant

Horváth Lajos Ottó, Szász Júlia, baleset, Nemzeti Színház
Vágólapra másolva!
Szász Júlia színésznő nagyon szerette játszani a drámairodalom egyik leghíresebb szerepét, Júliát a Nemzeti Színházban, ám a múlt pénteki előadáson súlyos baleset érte a 28 éves színésznőt, jelenleg is kórházban kezelik.
Vágólapra másolva!

A színésznőt kollégája, Horváth Lajos Ottó tartotta egy kis, vastraverzes erkélyen, amikor lezuhant. Mint arról az Origo is beszámolt, pénteken a Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. Körülbelül négy méter magasból estek le.

A közönség nem láthatta a balesetet, az ugyanis a színfalak mögött történt, de az előadást azonnal meg kellett szakítani.

A fiatal színésznőt megoperálták. Bár már jobban van, eltart egy ideig, amire teljesen felépül.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia Forrás: Fidelio

Szász Júlia tavaly júliusban egy hosszabb interjúban mesélt az edzéshez, a jógához és munkájához fűződő viszonyáról.

Az interjúban szóba került az is, hogy szerencsésnek tartja magát, hogy olykor négy méter magasban adnak elő a színpadi partnereivel, mind a Rómeót alakító Herczegh Péterrel, mind Horváth Lajos Ottóval, akivel pénteken a mélybe zuhant.

Az akrobatikus ügyességű Herczegh Péter egy korábbi jelenetben ugrott le Júlia erkélyéről, ami közel három méter magasan van, de természetesen tudatosan, előtte sokszor gyakorolták és soha, semmilyen baleset nem történt.

Rómeó és Júlia a Nemzeti Színházban. Szász Júlia és Herczegh Péter fotó: Talán Csaba

– mesélte Júlia tavaly júliusban.

Csák János miniszter is jobbulást kívánt

Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze a Borsnak nyilatkozott arról, ha megtudja, melyik kórházban ápolják a kollégáit, első dolga lesz meglátogatni őket - írta a Ripost.

– mondta Bodrogi Gyula.

De jobbulást kívánt a két művésznek Csák János miniszter is. Meglátogatta őket a kórházban, és anyagi segítséget is adott nekik.