Meghalt Marik Péter színész

2016.07.27. 12:30

Az 1970-es évek egyik legismertebb bonvivánja volt. A legnagyobb operettek főszerepeit játszotta, és többször lépett fel külföldön is. Rövid és súlyos betegség után, szerda reggel halt meg a Budapesti Operettszínház tagja, a Jászai Mari-díjas Marik Péter. 

Többek között szerepelt a Cirkuszhercegnő (Mr. X), a Marica grófnő (Tasziló), a Cigányszerelem (Józsi), A mosoly országa (Szu Csong) című előadásokban.

Az utóbbi években fontos karakterszerepekben volt látható a Párizsi élet, a Mozart!, a Rudolf, az Elisabeth és a Menyasszonytánc című előadásokban is. A színész

az utolsó pillanatig színpadon állt,

Leopold Mária szerepében, július elején a Csárdáskirálynő vendégjátékán lett rosszul.

Marik Pétert köszöntik a Budapesti Operettszínház évadnyitó ülésén 2015. szeptember 7-énForrás: MTI/Kovács Attila

A debreceni Nagyerdei Színpadon játszottak, és Marik Péter az első felvonás alatt a színfalak mögött lett rosszul, újra kellett éleszteni. Marik Pétert a színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Marik Péter 1938. november 3-án született Budapesten. A Zeneművészeti Főiskolán szerzett énekművész tanári diplomát, 1962-től ügyelőként dolgozott a Magyar Állami Operaházban, majd hat év után segédrendezői státuszt kapott.

1969-től a Fővárosi Operettszínház stúdiójában folytatott tanulmányokat.

Leo Fall Pompadour-jának René szerepére Vámos László főrendező hívta meg 1970 tavaszán, a következő évadtól már az Operettszínház tagja volt, és megkapta Lehár Ferenc A víg özvegy-ében Danilo szerepét, partnernője Németh Marika volt. A primadonnával 1971-ben összeházasodott, huszonhat éven át éltek együtt. Játszott a La Mancha lovagja című darabban, majd jött a Csárdáskirálynő-ben Edvin szerepe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK