Vágólapra másolva!
A PALLAS ATHÉNÉ KÖNYVKIADÓ AJÁNLÓJA
Vágólapra másolva!

Az öttusa mindenre megtanít, olyan készségeket fejleszt, amelyeknek hasznát vesszük egész életünkben – vallja Mizsér Attila, a sportág olimpiai, világ- és Európa-bajnoka. A Pallas Athéné Könyvkiadónál megjelent, A siker tusái című kötetében bemutatja a Bajnokok útja elnevezésű motivációs modelljét, amelyet már egyetemen is tanít, és amelyet széles körben alkalmaznak az üzleti és a sportvilágban is.

Pallas Athéné Könyvkiadó

„Húsz éven át dolgoztam a bankszektorban. Ott lettem nemcsak piaci szakember, vezető és értékesítő, hanem előadó, mentor és mások fejlődését szenvedélyesen támogató tréner is. Fontos volt tisztázni magamban, hogy mit is viszek a szervezetfejlesztői piacra, mit adott az öttusahátterem. Ezért aztán lejegyeztem és feldolgoztam a legfontosabb történeteimet, amelyek inspiráló tanulságot adhatnak mások számára is" – írta Mizsér Attila a Bajnokok útja elnevezésű motivációs modell születéséről.

Pallas Athéné Könyvkiadó

A sportpályafutása tanulságai alapján megalkotott modell az üzleti életben és a mindennapokban is alkalmazható gondolkodási és viselkedési minta. Ennek öt eleme van: KUDARC → CÉL → ERŐSSÉGEK → ITT ÉS MOST → DÖNTÉS.

A modell öt elemét az öttusa egyes sportágainak történetein keresztül hozza helyzetbe a szerző, mindegyik tusához a gondolkodási és viselkedési minta egy-egy fő elemét kapcsolva. A lovagláshoz például a kudarcot társítja, és a felszólítást, hogy „tegyél meg mindent a kudarc megelőzésért". Sportpályafutása ide vonatkozó legkirívóbb példáját pedig az 1993-as szófiai Európa-bajnokságról hozta. Így jegyezte le:
„Az öttusázó idegen lóval lovagol, amelyet minden versenyző személyesen sorsol ki magának. A sorsolókalapban mindig van néhány olyan gyenge képességű ló, amellyel esély sincs a kiváló teljesítményre. Szófiában kevés ló állt rendelkezésre, ezért minden ló háromszor szerepelt. Az első fordulóban egy portugál versenyző nem boldogult a lovával, így 0 ponttal zárta a számot. Másnap délelőtt ezt a lovat sorsoltam magamnak. Az állat előző napi teljesítménye ellenére megtaláltam vele az összhangot, és hibátlanul lovagoltam. Időtúllépésért ugyan kaptam némi levonást, de így is 1084 pontot értem el. A délutáni fordulóban egy ukrán versenyző sorsolta ki magának ezt a lovat. Ez attól volt igazán érdekes, hogy a csapatversenyben az ukránok és mi versenyeztünk az aranyért. Az ukrán srác 680 pontot ért el."

A kudarc ellen sokat tehetünk, ha a képességeinket a lehető legmagasabb szintre fejlesztjük! Ezt tanította többek közt az öttusalovaglás.

A siker tusái című kötet exkluzív kiadói áron vásárolható meg a Pallas Athéné Könyvkiadó Bölcs Várban (I. kerület, Úri utca 21.) működő könyvesboltjában, valamint a webshopjában. A PABooks kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre is. Facebook-oldalán és podcastcsatornáján (elérhető a Spotify- és az iTunes-platformokon) további hasznos, érdekes információk találhatók a megjelenő könyvekről és a hozzájuk kapcsolódó eseményekről.

Pallas Athéné Könyvkiadó