Meghalt Pat Conroy

Donald Patrick "Pat" Conroy
Donald Patrick "Pat" Conroy, was a New York Times bestselling author.
Vágólapra másolva!
Az egyik legsikeresebb amerikai bestsellerszerző, Pat Conroy a múlt hónapban jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákban szenved.  A 70 éves dél-karolinai írót otthonában, családja körében érte a halál. 
Vágólapra másolva!

„Azért írok, hogy megmagyarázzam magamnak az életem.

– mondta egy interjúban Conroy, aki a pályája elején nem számított arra, hogy több mint 20 millió példányt adnak el a könyveiből világszerte. Egyik leghíresebb regénye, a Hullámok hercege magyarul is megjelent.

20 millió példányt adtak el a könyveiből Forrás: facebook.com/PatConroyAuthor/

Megbékélt az apjával

A katonacsaládban nevelkedett Conroy regényeinek terápiás jellegét az is mutatja, hogy történetei bővelkednek az önéletrajzi elemekben: rendre felbukkan a háborús hősnek kikiáltott, zsarnoki apafigura, valamint a katonai iskolában eltöltött nehéz évek is. Conroynak hat testvére volt, és gyerekkoruk állandó mozgásban telt, mivel folyamatosan költöztek az USA különböző katonai támaszpontjai között. Mindezt fel is idézte The Great Santini című regényében, ami miatt a család először kiborult, ám végül mégis ez a könyv segített rendezni az író kapcsolatát nehéz természetű apjával.

"Úgy nőttem fel, hogy gyűlöltem apámat.

Hatalmas meglepetésként ért, amikor a regény megjelenése után rádöbbentem, hogy milyen rendkívüli ember nevelt fel" – mondta Conroy az apja halála után.

Táncolni tanította a világot

Conroy nevét a Hullámok hercege című családregénye tette igazán ismertté világszerte.

„Ha van egy kis szerencséd, csak egy kicsike is, és teszed a dolgod, jó esélye van annak, hogy az egész világot megtaníthatod táncolni”

– mondta Conroy útravalóként a Dél-karolinai Egyetem végzőseinek 1997-ben.