A 15 legrosszabb karácsonyi dal

cyndi lauper
Vágólapra másolva!
Üzlet vagy sem, bizony nem egy esetben sikerült elrontani a karácsonyi készülődést egy-egy rossz dallal. Természetesen nem hiánytalanul, de mertük összeszedni a legrosszabbakat.
Vágólapra másolva!

Jon Lajoie – The Best Christmas Song

Tudjuk, hogy Jonathan Lajoie kanadai komikus népszerű YouTube-csatornája pont az ilyen és ehhez hasonló paródiákból él meg, de attól függetlenül ez igen fájdalmasra sikeredett. Bár a dal és szövege tökéletesen tartalmaz mindenféle klisét, ami a rossz karácsonyi dalok legnagyobb problémája, érdemes megnézni egy két komoly számot is Jontól, amiben valóban tud énekelni. Jó nyitása ez listánknak, amelyben ez után már nem direkt viccből, hanem teljesen komoly elgondolásból írt dalok következnek.

John Denver – Please Daddy Don’t Get Drunk This Christmas

Az egyébként kifejezetten kellemes countrynótával csak az a legnagyobb baj, hogy karácsony alkalmából íródott, méghozzá olyan szövegekkel, hogy „kérlek, apa, ne rúgj be ezen a karácsonyon, nem akarom, hogy anyu sírjon”. A pont ezért kultikussá vált dal a világhírű amerikai énekes-dalszerző John Denver tollából származik, méghozzá a Rocky Mountain Christmas című 1975-ös, tizedik nagylemezéről.

Lady Gaga ft. Space Cowboy – Christmas Tree

Mi tényleg elismerjük Lady Gaga zeneiségét, hisz egy nagyon tehetséges zeneszerzőről van szó, aki számtalan világslágert írt más előadók részére is, viszont a Christmas Tree című dal tökéletes megcsúfolása nemcsak a karácsonynak, hanem saját magának is.

Funky, Funky Xmas (New Kids on the Block)

A bostoni fiúcsapat 2008 óta újra aktívan koncertezik, de azt nagyon reméljük, hogy a műsorból kihagyják ezt a kicsit sem karácsonyi hangulatú funkys dalt, aminek annyira semmi köze nincs az ünnepekhez, hogy ennyi erővel bármilyen alapra ráénekelhetnénk karácsonyi szövegeket.

Paul McCartney – Wonderful Christmas time

Nem tudjuk, mi ütött a világhírű brit zenészbe, amikor elkészítette saját karácsonyi nótáját, ami annyira furcsa lett, hogy eszetekbe se jusson lejátszani a gyerekeiteknek, mert ettől bizony csak rosszat álmodnának. Annak ellenére, hogy a Rudolf, a rénszarvas című animációs film zenéje volt, inkább egy horrorfilmbe illene.

O Holy Night' – Tiny Tim

Az amerikai énekes és ukuleleművész, Tiny Tim mindig is híres volt fejhangon kiénekelt magas hangjairól, amit ebben a karácsonyi dalban rendkívül idegesítő módon produkál, megannyi érdekes hiba közepette. Az O Holy Night az 1994-es Tiny Tim’s Christmas Album című lemezre íródott. Bár ne készült volna el.

Ho Ho Ho – Alvin & The Chipmunks

Az még rendben van, hogy ez egy mesefilmhez készült betétdal, de azért a gyerekeket sem kéne félvállról venni. Ugyanis az Alvin és a Mókusok animációs filmhez készült Ho Ho Ho című betétdal annyira idegesítő, hogy két perc után a legszívesebben széttörnéd a hangfalakat.

Cyndi Lauper – Christmas Conga

A világhírű Grammy-, Emmy- és Tony-díjas énekesnő legnagyobb szégyenfoltja ez a produkció. Az oda nem illő, kongával fűszerezett dal még a Fásy mulatóban sem aratna nagy sikereket, de az osztrák Alpok nagyszerű hüttéiben még elférne. A karácsonyt azt ne keressétek benne, mert nincs, sokszor inkább karibi hangulatot idéz.

Basshunter – Jingle Bells

Jonas Erik Altberg svéd DJ nem éppen igényes, sokkal inkább borzalmas ringlispíldiszkó dalairól híres. Sajnos ezúttal képes volt az egyik legnagyobb karácsonyi dalt, a Jingle Bellst is megfelelően megalázni. Nagyon kár érte. Bár tudjuk, hogy rengeteg ehhez hasonló feldolgozás kering az interneten, ez még így is a legrosszabbak között van.

Mr. Blobby – Christmas In Blobbyland

A Blobby nevezetű figura egy 90-es évekbeli híres BBC-s televíziós show-műsor, a Noel’s House Party kedvelt karaktere volt. 1993-ban aztán úgy döntöttek, hogy írnak neki pár karácsonyi dalt. Ez pedig annyira rettenetesre sikerült, hogy csak óvatosan bánjatok vele.

New Song – The Christmas Shoes

A legszomorúbb karácsonyi dal kategória győztese egyértelműen a The Christmas Shoes, ami annyira bántóan zavaró, hogy inkább egy temetésre illene, de semmiképp sem karácsonyra. A Newsong által írt dalban egy kisfiú szeretne cipőt vásárolni az anyjának, majd a refrénben így szól: „Uram, ezt a cipőt szeretném megvásárolni az édesanyámnak, karácsony van és ez pont az ő mérete. Tudna sietni, kérem, apukám azt mondja, nincsen sok időm, tudja egy jó ideje beteg már. És tudom, hogy ezek a cipők majd mosolyt csalnak az arcára, mert én gyönyörűnek szeretném látni őt, amikor a mama ma éjjel Jézussal találkozik.”

Emellé még kifejezetten ajánlanánk ezt a rajongói videót, amit filmszakos diákok készítettek, rendkívül jó humorral.

Jillian Hall – I'll Be Home For Christmas

Jillian Hall híres amerikai pankrátornő 2007-ben úgy döntött, hogy saját albummal szerencsét próbál a zeneiparban is, ráadásul éppen egy karácsonyi lemezzel. És máig

hihetetlen, de valahol sikerült is neki, hiszen a Jingle with Jillian című ötszámos lemez a Billboard-lista 120. helyére is felcsúszott, a brit lemezlistákon pedig a 20. pozíciót is elérte. Ennek tudatában hallgassátok meg eme nagyszerű karácsonyi feldolgozást.

Korn – Jingle Balls

Tényleg tiszteljük Korn munkásságát, de a Jingle Balls, a Jingle Bells-feldogozások metálverziója, még viccnek is rossz. Ha pedig teljesen komolyan gondolták, az még nagyobb bűn, mert ennek így az égvilágon semmi értelme.

Macska, kutya, béka és bármilyen állat, ami Jingle Bellst énekel

Sajnos a videomegosztók tele vannak rosszabbnál rosszabb manipulált éneklő állatos karácsonyi dalokkal. Ilyen például, amikor macskanyávogásból utólag összerakják a Jingle Bellst. Az igazi ínyencek ugyanezeket megtalálják kutyás és békás verzióban is. Borzalmas.

The Cheeky Girls – Have A Cheeky Christmas

A román származású ikertestvérekből álló popduó akár a világ legrosszabb formációja listánkban is részt vehetne, de addig is felejthetetlen darab marad 2003-as karácsonyi daluk, a Have a Cheeky Christmas. Ha hallottatok már katasztrofális angol kiejtéssel énekelni valakit, akkor kattintsatok a videóra, és minden eddigi tapasztalatot felülírtok! Nem érdemes kihagyni!