Mi kell hozzá?
40 dkg burgonya
30 dkg darált bárányhús
só
1 tojás
szerecsendió
fél marék bársonyvirág-szirom
olaj
Hogyan kell elkészíteni?
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és összetörjük. Összedolgozzuk a darált hússal, a tojással. Megsózzuk, reszelt szerecsendióval és bársonyvirág-szirmokkal fűszerezve alaposan összegyúrjuk. (Ha túl puha lenne, egy kis zsemlemorzsával dúsítjuk.) A masszából olajos kézzel diónyi gombócokat formálunk, amelyeket szorosan egymás mellé, olajjal bekent bambuszpálcákra húzunk. Sütőpapírral borított tepsire fektetjük, olajjal megkenegetjük és forró sütőbe téve 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Idényzöldségekből és friss ehető virágokból készült, virágecettel meglocsolt salátával tálaljuk