Mi kell hozzá?
- 1 nagy csirkemellfilé
Szósz:
- 2 ek. méz
- 1 ek. chiliszósz (vagy csípős paprikakrém)
- 4 ek. ketchup
- 2 ek. szójaszósz
- 1/2 csésze víz
- 3 ek. pirított szezámmag
Tálaláshoz: 1 db ananász
Hogyan kell elkészíteni?
1.A rizst előfőzzük kétszeres mennyiségű sós vízben 12 percig.
2.A csirkemellfilét falatnyi darabokra vagy vékony csíkokra vágjuk.
3.Elkészítjük a szószt. A szószhoz egy edénybe tesszük a ketchupot, mézet, chiliszószt, szójaszószt és a vízzel felöntve tűzre rakjuk, mártás sűrűségűre beforraljuk.
4.A csirkemellet felhevített serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük, majd hozzáadjuk a szószhoz és összefőzzük.
5.A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk és a szójaszószos csirkéhez adjuk.
Tálalás: Egy fél ananász húsát kikaparjuk, Az ananász héjába beletöltjük a rizst, mellékanalazzuk a csirkemellet. Díszítéként adhatunk hozzá még egy kis szezámmagot.