Káposztás harcsa
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/pKgyFwx0qYAKmFTewWlHvhtpQ9AMSlEP95uSEmWrgqU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UyMjdjYjkxZDk1ZjQ3ZTg5ZWNmMWQ5ZWU2MGQzNjQy.webp)
Hozzávalók:
20 dkg harcsafilé
20 dkg fejeskáposzta
10 dkg petrezselyem gyökér
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
édesítőszer
vaj
só
bors
olaj
Hogyan kell elkészíteni?
Feldarabolom a vöröshagymát majd olajon megpirítom. A fejes káposztát lereszelem, hozzáadom és megborsozom. Édesítőszerrel megszórom. A harcsát darabokra vágom és megsózom. Olajon, forró serpenyőben megsütöm a halat. Petrezselyem gyökeret, gombát darabolok és megpirítom. Megborsozom és fokhagymát adok hozzá. A káposztát csak most sózom meg. Ha kész, leveszem a tűzről a gombás köretet és megsózom. Tálalásnál a káposztaágyra fektetem a harcsát, a gombás fehérrépás köretet mellé teszem.