Frankfurti leves
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/7giLwDtXuoD59xKJbYTQJBy3TNvKlWMdY7BPyF9Cn2c/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE3Mzk1ZDRmZTRlODQwMTRhMmQ1YjA2NDEyOTQxZDVi.webp)
Hozzávalók:
0.6 kg kelkáposzta
0,20 kg sárgarépa
0,20 kg burgonya
0,15 L tejföl
1 cs petrezselyem zöld
0,08 kg vörös hagyma
0,05 L napraforgó olaj
0,01 kg piros paprika
1 tk morzslt majoranna
1 gerezd zúzott fokhagyma
Só, frissen őrölt bors
1,2 L víz
Hogyan kell elkészíteni?
Ez a leves kevesebb burgonyával készül, mint az eredeti, és mégis benne lesz a megszokott íz, kinézet, és állag. Kockára vágott burgonyát vízben só nélkül megfőzöm. Az apróra vágott hagymát kevés étolajon megpirítom. Rádobom a széles metéltre vágott kelkáposzta levelet. Megsózom, megszórom majorannával, zúzott fokhagymával, őrölt borssal. Megpárolom. Megszórom piros paprikával. Elkeverem, és felöntöm a vízzel. Készre főzöm. A külön megfőtt burgonyát a tejföllel összeturmixolom, és azzal sűrítem be a levest. Tálaláskor apróra vágott petrezselyem zölddel összekevert julienne sárgarépát teszek a tetejére.