Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Fotó az új arcot kapott lányról

Vágólapra másolva!
Chrissy Steltz tinédzserként veszítette el arca kétharmadát, amikor egy részeg barátja egy buliban közvetlen közelről arcba lőtte. 11 évet élt egy sötét maszk mögött, de most, az orvosoknak hála ismét normális életet élhet.
Vágólapra másolva!

A szakemberek több évi munkával, komoly műtétsorozattal és egy protézis segítségével adták vissza neki elveszített külsejét. A rendkívül költséges beavatkozást ingyen végezték el az orvosok, mivel a biztosító szerint az arc elvesztése abszolút esztétikai probléma, így nem finanszírozta a műtéteket.


Az is csoda volt, hogy a most 26 éves lány túlélte azt a balesetet, ami 11 éve hatalmas lyukat vágott arca közepébe, ahol ezután a szeme és az orra helyett csak egy hatalmas seb maradt. A lány elveszítette látását, ízlelését, szaglását és hallása is súlyosan károsodott. A sörétek nagy részét máig nem tudták eltávolítani az agyából a sérülés mélysége miatt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Stelzt 11 évet élt úgy, hogy szörnyű sebét egy fekete maszkkal takarta el. A lány azonban ennek ellenére megpróbált teljes életet élni. Egy speciális, vakokat képző iskolában fejezte be tanulmányait. Itt ismerkedett meg későbbi férjével, akivel most 1 éves gyermeküket közösen nevelik. A lány szerette volna, ha fia úgy nő fel, hogy nem egy fekete lyukat lát, hanem anyja arcát. Ezért fordult orvosokhoz segítségét, kiknek hála, a fekete maszk helyett egyéves kisfia végre anyja igazi arcát láthatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről