Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Karácsonykor és nyáron nyomoztatnak párjuk után a féltékeny férfiak

Vágólapra másolva!
Shakespeare zöldszemű szörnye, a féltékenység, az egyik legkínzóbb jelenség. Nincs rosszabb érzés, mint amikor valaki nem tud megbízni a másikban, állandóan azt kutatja, éppen mi a furcsa partnere viselkedésében. Féltékenyek akkor vagyunk, ha azt érezzük, hogy valamit elvesznek tőlünk, vagy fennáll annak a veszélye, hogy elveszítjük azt, amit nagyon szeretünk.
Vágólapra másolva!

Dopeman a féltékenységet hírből sem ismeri, szerinte ez a "betegség" kizárólag az önbizalomhiányos emberek jellemzője. Ha valaki féltékeny, nem bízik magában eléggé. Dopeman viszont biztos saját csáberejében, soha nem nyomoztatna a barátnője után. Vannak azonban, akik annyira belemerülnek a féltékenységbe, hogy magánnyomozóval figyeltetik kedvesük minden egyes pillanatát.


A magánnyomozók szerint az év bizonyos időszakaiban vagyunk a legféltékenyebbek. A szakma legjobbjai azt mondják, karácsonykor és nyáron van a legtöbb olyan megrendelés, melyek hátterében a féltékenység áll. Ennek oka, hogy a harmadik félnek is mindig jár az ajándék. Így karácsonykor és nyáron figyeltetik legtöbben partnerüket, és jaj annak, aki rosszban sántikál, mert az igazság maximum két héten belül kiderül. Ennyi idő kell ugyanis egy profinak ahhoz, hogy minden kétséget kizáró bizonyítékot találjon a hűtlenkedésre. És ebben a szakmában hibázni nem lehet, mert egy hiba miatt életek mehetnek tönkre.



Férfiak és nők a féltékenységet is másképp élik meg. A nő, ha magánnyomozóhoz fordul, azt szeretné tudni, hogy kedvese beleszeretett-e valakibe, a férfiak pedig arra kíváncsiak, hogy imádatuk tárgya folytat-e mással is szexuális viszonyt. A nők hamarabb féltékenyek, mint a férfiak és csendesebben élik meg ezt az érzést. Az erősebbik nem intenzívebben és szélsőségesebben tud féltékeny lenni, mely érzésnek verbálisan is hangot adnak. Ilyenkor jönnek a számonkérő kérdések: Hol voltál? Mit csináltál?


Dopeman azonban ilyenekkel nem bonyolítja az életét. Szerinte minden kapcsolat alapja a bizalom, ha nincs bizalom, akkor az örök kételkedés biztos, hogy lassan a legmélyebb érzelmeket is aláássa. A féltékenység ellen a legjobb védekezés tehát a jó párkapcsolat. Ha a szerelem eleven és izgalmas tud maradni, nincs szükség a kétkedésre. Ha azonban a rózsaszín köd szertefoszlott, mögötte lapul a zöld szemű szörny. A féltékenységet pedig csak fokozza, ha annak tárgyát már elveszítettük. Kutatások szerint a különélő párok szenvednek leginkább a féltékenységtől, legkevésbé pedig a házasokra jellemző. A bizalom helyreépítése fontos minden kapcsolatban, ha azonban nem megy egyedül, bátran forduljunk párkapcsolati szakemberhez, de semmiképpen sem magánnyomozóhoz.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről