252 alkalommal ócsárolják a nők saját külsejüket hetente

Vágólapra másolva!
Egy nemrégiben elvégzett brit felmérés kimutatta, hogy A nők hetente átlagosan 252 alkalommal fogalmaznak meg magukban negatív gondolatokat a külsejükkel kapcsolatban.  
Vágólapra másolva!

Egy kísérlet során száz, 35-69 év közötti nőnek adtak egy kis számlálót, hogy azon rögzítsék, hány alkalommal jut eszükbe az öregedés. Hét nap alatt a nők átlagosan 252 alkalommal nyomták meg a szerkezetet. A felmérés eredményei szerint egy átlagos nő fejében naponta 36 alkalommal fordul meg negatív gondolat saját testét illetően.

A tanulmány ötlete Irene Estry életmód-tanácsadó és Emma Kenny pszichológus fejéből pattant ki, hogy megnézzék, a külső-orientált társadalom gyakorol-e ránk nyomást a fiatalos külső elérése érdekében.

"A tanulmány rávilágított arra, hogy hány nő szenved ettől" - nyilatkozta a vizsgálat kapcsán az egyik résztvevő. A Loose Women című angol televíziós műsor 59 éves háziasszonya, Sherrie Hewson a következőket tette hozzá: "Ha azt gondolja, egyedül van ezzel a problémával, csak hallgasson meg más nőket, és látni fogja, hogy ők is így gondolkodnak. Olyan sokan vagyunk, kell lennie közös nevezőnek. Össze kell fognunk, hogy ezen és magunkon változtassunk."

Hewson, aki tíz évvel ezelőtt felvarratta az arcát, 1400 alkalommal kattintott a szerkezeten hét nap alatt, de bevallása szerint a valós szám még ennél is magasabb. A reggeli ébredést követően három percenként kesergett a saját külseje miatt.