A vámpírszex elfeledteti a hagyományos szerelmet

Vágólapra másolva!
A divatos vámpírtörténetek hirtelen váltak kultúránk részévé. Általuk növekedett meg az intenzív, vad és drámai szex jelentősége, amely nem csak a vámpírrajongó fiatalokra jellemző.
Vágólapra másolva!

A Vámpírnaplók, az Alkonyat és a hasonló könyvek és filmek a szexuális szokásokra is hatással vannak. "Minden jóval intenzívebb, drámaibb és szenvedélyesebb lett, mint azt korábban el mertük képzelni" - mondja a vámpíros történeteitől ismert író, L. A. Banks. "Végre a kis kék tabletta nélkül is egész éjjel szeretkezhetünk."


Bank könyvei, például a tizenkét kötetből álló sorozat, A vámpírvadászok legendája, is ettől a fajta erotikától vannak túlfűtve. "A nyak harapása kötelező. Ettől válik a szex egzotikussá és tabudöngetővé. Izgalmas és rettenetes egyszerre!" - teszi hozzá Bank. "Mindent körbeleng a "Mi történne, ha..." kérdése, amely kíváncsiság a vámpírok vágyainak alapja. Aki érzi ezt a vágyat a fájdalomra, osztozik a sorsukban."


Amelia McDonnel-Parry, egy vámpírrajongó, aki rajong az efféle szexért, azt mondja: "Ez a fajta szexuális együttlét valóban erőszakos és vad, de mindketten erre vágynak, nem valami lassú szeretkezés. Ez a szex őrült, gyors, kegyetlen formája. Néha, ha a résztvevők szeretik egymást, lehet gyengédebb is, de az ilyesmi ritkán fordul elő."