[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

197.hu

Keresés


hírek  |  visszaemlékezések  |  naplórészletek  |  képgalériák  |  a magyar csapat  |  a film  |  kiállítás

Kapcsoljuk Melbourne-t

1956. november 21., szerda, 14:19

Hosszabb várakozás után november 21-én sikerült a magyar sajtónak távbeszélő összeköttetést kapnia a Melbourne-ben tartózkodó magyar sportolókkal. Csanádi Árpád, a Magyar Olimpiai Bizottság titkára jelentkezett a sok ezer kilométeres távolból, és rövid idő alatt is igyekezett átfogó képet adni a magyar sportolók helyzetéről, a különböző sportág versenyzőinek formájáról, edzéseiről.
A nagy létszámú magyar sportküldöttség tagjai rendkívül szorgalmasan, de nem a legnyugodtabban készülnek az olimpia november 22-én kezdődő küzdelmeire. Ez érthető is, hiszen a hazai események rendkívül megzavarták a sportolók felkészülését és mindenkinek minden gondolata hazaszáll, az otthoniak, a hozzátartozók felé. Kétségtelen azonban, hogy a Magyarországról érkező hírek, amelyeket a versenyzők legtöbbje megkapott családtagjaitól és ismerőseitől, megnyugtatólag hat sportolóinkra.

Heidelbergben, az olimpiai faluban a magyar sportolók elhelyezése jó. Ugyancsak megfelelő az étkezés, amelyet a magyar szakácsok készítenek a sportküldöttség számára. Egyes sportágak versenyzőinek viszont komoly gondot okoz, hogy kevés az idő az edzésekre. Így például az úszók, sokkal kevesebb alkalommal jutnak edzéshez, mint ahogyan megszokták. Az öttusa számok közül lovaglásban van ugyancsak időhiány.

Az atlétákra rendkívül rossz hatással van a hűvös, esős idő. Nem csak a magyarok, hanem a külföldiek is mind sokat panaszkodnak az időjárásra, és az edzés eredmények emiatt rendkívül mérsékeltek. A magyar atléták közül Vígh Erzsébet és Kiss László a közelmúltban sérülést szenvedett, de versenyükre előreláthatólag mindketten már rendbe jönnek.

Hogy ki van a legjobb formában? Erre nehéz válaszolni, - akárcsak a többi sportágban -. Inkább azt lehet megállapítani, hogy kik azok, akiket az edzés kiesés legjobban vissza vetett és akinek még meglehetősen sok a pótolni valójuk.


1. Kapcsoljuk Melbourne-t

2. Papp Laci jó formában

3. Lovaglásra nem jut idő

4. A külföldi műugrók kiforrottabbakHÍREK

Hazaérkezett a magyar olimpiai csapat

Disszidált a "csodafutók" edzője

Éremtáblázat és rekordok

Szovjet fociarannyal zárt az olimpia

Az olimpia magyar vonatkozású eseményei
SZAVAZÁS

1956 őszén százegynéhány sportoló nehéz döntés előtt állt.

Ön a helyükben

maradt volna harcolni a szabadságért?

utazott volna versenyezni a hazáért?

menekült volna a zűrzavarból?A szavazás állásaA FILM

Olimpiának indult...

Alkotók

Nyomozunk '56-os olimpikonok után
AJÁNLAT

SZABAD NET

Múlt-Kor: 1956

A legfontosabb 56-os filmek

[origo] olimpia: 1956

Games of the XVI Olympiad
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Zrt. © Minden jog fenntartva