Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Ukrán dróntámadás a Zaporizzsjai atomerőmű közelében, Oroszországba érkezett Kim Dzsongun

Események

conflict Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán katonák fotózkodnak a visszafoglalt fúrótornyon
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 566. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül29 bejegyzés
06:03
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:19
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2023. szeptember 11-én az ukrán-magyar határszakaszon 5653 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5993 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 81 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:28
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Kevesebb papírmunkát kért az elnök

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az éjszakai videójában egyebek mellett arról beszélt, hogy digitalizálni kell az elszámolást, a harcoló erők és a háttérben dolgozók közti kapcsolatot, hogy a speciális igényeket a lehető leggyorsabban ki lehessen elégíteni.

"A katonaságnál sokkal kevesebb papírmunka kellene, és ne legyen különbség aközött, amit itt a központban jelentenek, és aközött, amire valóban szükség van a fronton. A Honvédelmi Minisztérium a Digitális Transzformációs Minisztérium közreműködésével jelenleg újraindítja a számviteli rendszert" - jelentette be az elnök.

06:43
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszországba érkezett Kim Dzsongun

Kim Dzsongun észak-koreai vezető megérkezett Oroszországba – jelentette a japán sajtó. Az észak-koreai vezető a Kreml szerint átfogó megbeszélést folytat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

"Ez egy teljes értékű látogatás lesz" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. "A két delegáció között lesznek tárgyalások, majd ezt követően, ha szükséges, a vezetők egy-egy formában folytatják a megbeszélést."

Az Egyesült Államok azt állítja, hogy a Kreml katonai felszerelést próbál beszerezni Észak-Koreától az ukrajnai háborúhoz. Adrienne Watson, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője szerint Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a múlt hónapban azért utazott Észak-Korea fővárosába, Phenjanba, hogy tüzérségi lőszerek eladására kérje a világ egyik leginkább militarizált országát.

07:15
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ki jár jobban a Putyin-Kim találkozóval?

A nemzetközi kapcsolatok egyik vezető szakértője nem hiszi, hogy Vlagyimir Putyin Kim Dzsongunnal való találkozása az elkeseredés jele, hanem inkább csak a kelet-ázsiai politika jellemzője.

Hazel Smith, a SOAS University of London professzora a Sky News-nak azt mondta: "Putyin és Kim Dzsongun találkozója annak a kirakós játéknak a része, amellyel jelenleg Kelet-Ázsiában élünk. Kína messze a legfontosabb partner Észak-Korea számára, de Oroszország korábban is biztosított élelmiszert és politikai támogatást."

Arra a kérdésre, hogy szerinte mi lesz a csúcstalálkozó várható kimenetele mindkét nemzet számára, Smith professzor azt mondta: "Oroszországban van gabona, Észak-Koreában viszont élelmiszerhiány. Oroszországnak van olaja is, amelyre Phenjannak szüksége van, esetleg lőszerért cserébe, bár nem valószínű, hogy működni fognak, mivel ismereteink szerint Észak-Koreában szinte semmi sem működik."

07:51
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Fekete-tengeri fúrótornyokat foglaltak vissza az ukránok

Az ukrán katonai hírszerzés azt állította, hogy visszafoglalt négy fekete-tengeri fúróplatformot a Krím partjainál. A stratégiailag jelentős gázplatformok 2015 óta orosz kézen voltak, és azóta számos katonai célt szolgáltak – például fegyvereket tároltak rajtuk és helikopterek leszálló- és tankolóhelyei voltak. A tornyokon radarállomásokat is telepítettek, amellyel a Fekete-tenger északi részét figyelni tudták.

„Oroszországot megfosztották attól a képességétől, hogy teljes mértékben ellenőrizzék a Fekete-tenger vizeit, és ez Ukrajnát sok lépéssel közelebb viszi a Krím visszaszerzéséhez" - közölte az ukrán hírszerzés.

08:26
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

A krími hidat közel egy órára lezárták az éjjel

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség és a krími híd Telegram csatornájára hivatkozva helyi idő szerint hajnali 1 óra 40 perckor azt állította, hogy a hidat lezárták a forgalom elől. Állítólag a hídon közlekedőket nyugalomra és a közlekedésbiztonsági személyzet utasításainak betartására kérték.
Körülbelül 50 perccel később bejelentették, hogy a hídon újraindult a forgalom. A lezárás okát nem közölték.

Szeptember 10-én az ukrán hadsereg arról számolt be, hogy a krími híd még mindig nem tud normálisan működni a júliusi dróntámadást követően.

A 19 kilométer hosszú híd kritikus ellátási és szállítási útvonal az orosz erők számára a Krím-félszigeten és Ukrajna szárazföldi részén, és ismétlődő támadások célpontja.

09:01
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: A védelemre kell összpontosítanunk

Éjszakai videójában az ukrán elnök úgy fogalmazott, hogy bár már a háború 565. napján járnak, Ukrajnának továbbra is az állam védelmére kell összpontosítanunk, akárcsak a háború kezdeti szakaszában.

"Oroszország nem reménykedik a győzelemben. Az ellenség csak abban reménykedik, hogy nem bírjuk ki. Ukrajnának ki kell bírnia. Minden, ami erősít bennünket, prioritást élvez. És csak ez a prioritás. Nincs gyengülés! És senkinek sem engedjük meg, hogy gyengítse Ukrajnát!" - mondta Volodimir Zelenszkij.

09:36
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Elfoglalta posztját Nagy-Britannia új kijevi nagykövete

Hivatalosan is elfoglalta posztját az új ukrajnai brit nagykövet, Martin Harris, miután Kijevben átadta megbízólevelét. Harris kijelentette, hogy "Az Egyesült Királyság és Ukrajna kapcsolata soha nem volt erősebb, és továbbra is kitartunk Ukrajnával, ameddig csak kell."
A karrierdiplomata 2003 és 2008 között dolgozott már Ukrajnában, mint a képviselet helyettes vezetője és főkonzul. 2010 és 2014 között az Egyesült Királyság romániai nagykövete volt, a következő három évet pedig moszkvai misszióvezető-helyettesként töltötte.
Az elmúlt öt évben a Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatal kelet-európai és közép-ázsiai igazgatójaként dolgozott.

10:01
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Az USA nagyobb hatótávolságú kazettás bombákat küldhet Ukrajnának

Amerikai tisztségviselők szerint a Biden-kormány közel áll a nagyobb hatótávolságú, kazettás bombákkal szerelt rakéták Ukrajnába szállításának jóváhagyásához.
Az elmúlt hónapokban a 155 mm-es tüzérségi lövedékekben szállított kazettás lőszerek sikerét követően az Egyesült Államok fontolgatja akár 300 kilométeres hatótávolságú taktikai rakétarendszerek (ATACMS), vagy 70 kilométeres hatótávú, irányított többszörös kilövésű (GMLRS) rakéták szállítását. A Reuters jelentése szerint, ha jóváhagyják, bármelyik opció elérhető lenne a Kijevbe történő gyors szállításhoz.
Ukrajna jelenleg 155 mm-es tüzérséggel van felszerelve, maximális hatótávolsága 30 kilométer, és legfeljebb 48 bombát szállít. A szóban forgó ATACMS körülbelül 300 bombát hajtana meg. A GMLRS rakétarendszer, amelynek egy változata már hónapok óta Ukrajna arzenáljában van, akár 404 kazettás lőszert is képes lenne szétszórni.
A források szerint az ATACMS vagy GMLRS, vagy mindkettő küldésére vonatkozó döntés nem végleges, és még meghiúsulhat. A Fehér Ház hónapokig küzdött, hogy döntést hozzon az ATACMS-ről, attól tartva, hogy szállítmányukat Oroszország túlzottan agresszívnak ítél meg.

10:16
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Németország automatikusan nem küldhet cirkáló rakétákat

A német védelmi miniszter szerint Berlin nem feltétlenül szállít Taurus cirkálórakétákat Kijevnek pusztán azért, mert az Egyesült Államok úgy dönthet, hogy ATACMS nagy hatótávolságú rakétákat küld Ukrajnába.
"Ebben a háborúban nincs automatizmus" - mondta Boris Pistorius, hozzátéve, hogy Németország még nincs abban a helyzetben, hogy eldöntse, biztosít-e Taurus rakétákat. Kijev szorgalmazza Berlint az 500 kilométeres hatótávolságú, vadászgépekről indított rakéták szállítására. Olaf Scholz német kancellár többször is világossá tette, hogy Berlin csak Washingtonnal egyeztetve lép fel a fegyverszállítások terén.
Nagy-Britannia és Franciaország a Taurushoz hasonló Storm Shadow és Scalp cirkálórakétákkal látta el Ukrajnát.

A cirkáló rakétákat nehéz észlelni a légvédelmi radarokkal, mivel alacsony magasságban repülnek. Főleg nagy értékű célpontok eltalálására használják az ellenséges vonalak mögött, mint például parancsnoki bunkerek, lőszer- és üzemanyagraktárak, repülőterek és hidak.

10:59
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Közvélemény-kutatás: Zelenszkij közvetlenül is felelős a korrupcióért

Egy új közvélemény-kutatás szerint az ukránok túlnyomó többsége Volodimir Zelenszkijt tartja felelősnek az országban tapasztalható korrupcióért. Összességében a megkérdezettek 78%-a gondolta úgy, hogy az elnök közvetlenül felelős a kormányban és a regionális közigazgatásban tapasztalható korrupcióért.
A válaszadók a korrupciót érzik az ukrán fejlődés legjelentősebb akadályának, még a háborúnál is nagyobb problémának tartják. Az országot hátráltató tényezőként a nem megfelelő adóigazgatást és a gyenge állami támogatást is említették.
A felmérés július 3-17 között készül. 2011 válaszadót kérdeztek meg Ukrajna összes régiójából, kivéve az oroszok által megszállt Krím, Donyeck, Luhanszk és Herszon megyéket, valamint a frontvonalakat.

11:29
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Civil teherhajó elleni támadással vádolják Oroszországot

Az Egyesült Királyság azzal vádolta Oroszországot, hogy a múlt hónapban az ukrajnai odesszai kikötőben horgonyzó, libériai lobogó alatt közlekedő polgári teherhajót vett célba több Kalibr cirkáló rakétával. Az augusztus 24-i támadást az ukrán légvédelem hiúsította meg – közölte az Egyesült Királyság külügyi hivatala.
Júliusban Oroszország arra figyelmeztetett, hogy a Fekete-tengeren keresztül Ukrajna kikötőibe tartó hajókat katonai célpontnak tekinthetik. A figyelmeztetés azután hangzott el, hogy Moszkva kilépett a fekete-tengeri gabonamegállapodásból.
Oroszország egyelőre nem kommentálta a vádakat.

12:07
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Két dróncsapás is érte az oroszországi Kurszk régiót

Robbanószerkezetet dobtak le egy drónról az oroszországi Kurszk régióban található Rylszkben – állította Roman Sztarovojt, a kurszki régió kormányzója. Két házban több ablak és homlokzat is megsérült.
Egy órával az első drón bejelentése után Sztarovojt bejelentette a második dróntámadást is a régióban. Egy adminisztratív épület teteje megsérült, és az ablakok is betörtek. Kurszk közvetlenül az ukrán Szumi megye határán fekszik, amelyet naponta érnek orosz támadások a határon túl.
Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója hivatalos Telegram csatornáján azt mondta, hogy az orosz légvédelmi rendszerek szeptember 11-én a hajnali órákban két drónt semmisítettek meg a térség felett.

12:57
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Felszereléshiányra panaszkodnak az orosz határőrök

Az orosz határőrök rosszul felszereltek, és aggódnak az ukrán határon átnyúló razziák lehetősége miatt – írta friss jelentésében az amerikai székhelyű Háborúkutató Intézet (Institute for the Study of War - ISW). Egy orosz háborús kommentátorra és a Kreml emberi jogi tanácsának tagjára hivatkozva ismertetik a határőrök panaszait, akik hiányolják a digitális kommunikációs rendszereket, a felderítő- és csapásmérő drónokat, az egészségügyi felszerelést és a közlekedési eszközöket.
A határőrök panaszai nagyrészt megegyeznek az Ukrajnában harcoló orosz csapatok panaszaival, akik ezek kívül még a fronton tapasztalható krónikus felszereléshiányt is nehezményezik.
Az elmúlt hetekben megszaporodtak a dróntámadások az Ukrajnával határos oroszországi Brjanszk , Kurszk és Belgorod megyékben. Augusztus 22-én az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma közölte, hogy néhány dróncsapást orosz célpontokra valószínűleg Oroszország területéről indítottak.

13:35
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Meghalt egy orosz katonai blogger

Az oroszok által támogatott katonai blogger, Gennagyij Dubovoj autóbalesetben meghalt a megszállt Donyeckben – jelentette az orosz állami média. A jelentés szerint egy autó elütötte, miközben virágot vett feleségének. Dubovoj a "DNR" sajtóorgánum főszerkesztője volt, a "Nép Hangja - A Köztársaság Hangja" című médiában, és Motorola hívójellel beszámolt Arszen Pavlov militáns egységének tevékenységéről. A blogger részt vett az ukrajnai harcokban is.

14:02
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna stratégiailag jelentős olajfúrótornyokat foglalt vissza

Ukrajna visszafoglalt több fekete-tengeri olaj- és gázfúrótornyot, amelyeket Oroszország 2015-ben foglalt el – közölte az ország katonai hírszerző szolgálata (GUR).

A Telegram üzenetküldő alkalmazásban hétfőn kiadott közleményében a GUR kijelentette, hogy a kijevi erők „egyedülálló hadművelet" keretében visszafoglalták a „Bojko-tornyok" néven ismert fúrótornyokat.

„Oroszországot megfosztották attól a képességétől, hogy teljes mértékben ellenőrizzék a Fekete-tenger vizeit, és ez Ukrajnát sok lépéssel közelebb viszi a Krím visszaszerzéséhez " – áll a közleményben.

A hadművelet során a GUR szerint összecsapás történt a hajókon utazó ukrán különleges erők és egy orosz vadászgép között, amely megsérült és visszavonulni kényszerült.

14:44
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna dróntámadást indított a Zaporizzsjai atomerőmű közelében

Egy orosz tisztviselő azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy dróntámadást hajtott végre a megszállt dél-ukrajnai Zaporizzsjai atomerőmű közelében.

Alekszej Lihacsov, a Roszatom orosz állami nukleáris cég vezetője elmondta, hogy hat drónt indítottak Enerhodar városában, amely alig több mint 4 km-re fekszik az erőműtől.

Mindegyik megsemmisült, mondta Lihacsov a RIA orosz hírügynökség által idézett megjegyzéseiben.

15:28
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz határőrök felszereléshiányra panaszkodnak

Az orosz határőröknek kevés a felszerelésük, és aggódnak az ukrán határon átnyúló razziák lehetősége miatt – írta szeptember 11-i jelentésében az Institute for the Study of War (ISW).

16:03
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Az új Lancetek sebezhetetlenek

Jurij Knutov az új Lancet drónokról nyilatkozott a Lentának:

„A sorozatgyártású drónok közül a legerősebb a Lancet, különösen az új. Öt kilogrammos robbanófejjel rendelkezik, 70 kilométeres a repülési hatótávolsága, sokáig tud a levegőben maradni, aminek köszönhetően bármilyen berendezést képes megsemmisíteni, ami elé kerül" – magyarázta Knutov.

Kiemelte azt is, hogy ezt a drónt nemcsak manőverezőképessége, hanem lopakodó képessége is egyedivé teszi.

16:46
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország „újrakalibrálta" rakétavédelmét

Moszkvának napi szinten dróntámadásokkal kell szembenéznie – közölte az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma legújabb hírszerzési frissítésében. Ezért Oroszpország újrakalibrálta a rakétavédelmet.

A HM szerint a változtatások amellett, hogy a védekezés javítását célozzák, valószínűleg a lakosság „nagy horderejű megnyugtatásaként" is szolgálnak.

17:48
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Svédország vadászgépek küldését fontolgatja Ukrajna számára

A svéd kormány azt fontolgatja, hogy Gripen vadászrepülőgépeket adományoz Ukrajnának az orosz erők visszaszorítására – jelentette kedden a svéd közszolgálati rádió (SR) meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

18:34
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Kim Dzsongun Putyinnal találkozik

Kim Dzsongun észak-koreai vezető páncélvonattal érkezett meg Oroszországba, hogy találkozzon Putyinnal – közölte Phenjan, hozzátették, a személyes megbeszéléseken valószínűleg a fegyvereladásokra összpontosítanak majd.

Szakértők szerint Putyin tüzérségi lövedékeket és páncéltörő rakétákat kér Észak-Koreától, Kim pedig cserébe fejlett technológiai eszközöket a műholdakhoz és nukleáris meghajtású tengeralattjárókhoz - írja a The Guardian.

19:41
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin: Washingtonnak rá kell vennie Zelenszkijt, hogy ne gátolja a tárgyalásokat

Ha az Egyesült Államok szerint Ukrajna készen áll a rendezési tárgyalásra, akkor törölni kell Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendeletét, amelyben ezt megtiltotta magának - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Vlagyivosztokban a Keleti Gazdasági Fórumon.

"Ami a tárgyalási folyamatot illeti, ha az Egyesült Államok úgy véli, hogy Ukrajna kész a tárgyalásokra, akkor vonja vissza Ukrajna elnökének rendeletét, amely megtiltja a tárgyalások folytatását" - mondta.

Putyin Antony Blinken amerikai külügyminiszternek arra a kijelentésére reagált, miszerint Ukrajna kész a tárgyalásokra, és el is kezdi őket, ha majd Putyin kész lesz erre, de egyelőre nincs jele annak, hogy ő "bármilyen érdeklődést mutatna a konstruktív diplomácia iránt".

Zelenszkij október elején - válaszul négy ukrajnai régió elcsatolására - hagyta jóvá az ukrán nemzetbiztonsági tanács határozatát, amely szerint Ukrajna mindaddig elutasítja az Oroszországgal való tárgyalást, amíg annak Putyin az elnöke.

20:25
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Katonai pompával fogadták az észak-koreai vezetőt egy orosz vasúti határállomáson

Díszegység, katonazenekar és Alekszandr Kozlov, az orosz természeti erőforrások minisztere fogadta Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt a távol-keleti Tengermelléki terület Haszan vasúti határállomásán - erről a tárcavezető Telegram-csatornáján kedden jelent meg videófelvétel.

"Az Oroszországi Föderáció és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság között 75 éve erős a barátság. Mindezen évek alatt nem csak szomszédként, hanem közeli harcostársként is támogatjuk és segítjük egymást" - írta a Telegramon Kozlov, aki az orosz-észak-koreai kormányközi bizottság elnöke.

A sötét napszakban történt találkozóról készült videón az látszik, hogy vonat érkezik az állomásra, Kim kiszáll, kezet fog Kozlovval, akivel vörös szőnyegen vonul be az állomás épületébe. A felvételen látható sok, a helyszínt biztosító, fekete öltönyös észak-koreai biztonsági ember.

21:19
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin nem tervez további mozgósítást

Vlagyimir Putyin nem tervez további mozgósítást az ukrán harctérre.

Az orosz elnök azt nyilatkozta, naponta 1000-1500 orosz ír alá önkéntes szerződést katonai szolgálatra. Azt is elmondta, hogy csak az elmúlt hat-hét hónapban 270 ezren kötöttek önként szerződést – írja a The Guardian

22:00
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Koppenhága újabb 5,8 milliárd koronával támogatja Kijevet

Újabb 5,8 milliárd koronával (mintegy 300 milliárd forint) értékben nyújt katonai támogatást Koppenhága Kijevnek - közölte a dán védelmi tárca kedden.

Kifejtették: a csomag harckocsikat, gyalogsági harcjárműveket, lőszert és légvédelmi lövegeket tartalmaz.

"Több mint másfél évvel a háború kezdete óta csaknem kimerítettük védelmi készleteinket. Ezért most a közös beszerzéseket és a nemzetközi együttműködést célozzuk meg Ukrajna igényeinek figyelembevételével" - fogalmazott Lars Lokke Rasmussen dán külügyminiszter.

A minisztérium a segélyt három részletben küldi Kijevbe; 4,3 milliárd koronát még idén, a fennmaradó 1,4 milliárd, valamint 52 millió dán koronát pedig 2024-ben és 2025-ben.

22:45
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

Naponta 50-200 métert haladnak előre az ukrán erők délen

Naponta átlagosan 50-200 métert halad előre az ukrán hadsereg ellenoffenzívája a déli frontvonalon - közölte kedden a Tavrija frontszakasz katonai szóvivője.

"Néha kilométerekről van szó, máskor meg egyáltalán nincs semmi mozgás, mert meg kell vetnünk a lábunkat, és óvnunk kell csapatainkat" - mondta Olekszandr Stupun szóvivő az Ukrinform hírügynökségnek az állami hírtelevízió jelentése szerint.

Hozzátette, hogy az orosz erők mindeközben folyton azon vannak, hogy visszafoglalják az elvesztett állásokat, és egyre újabb tartalékokat mozgósítanak.

"A Tavrija frontszakasz harcosai az ellenoffenzíva kezdete óta több mint 255 négyzetkilométer ukrajnai területet szabadítottak fel" - hangsúlyozta Stupun.

23:12
szeptember 12, 2023
Vágólapra másolva!

A román hadsereg légvédelmi óvóhelyeket épít az ukrán határ közvetlen közelében

A román védelmi minisztérium megkezdte a légvédelmi óvóhelyek építését az ukrán határon található, Duna-parti Plauru községben kedden, ahol múlt héten feltehetően az orosz hadsereg által használt, lezuhant drónok darabjait találták meg.

A tárca közleménye szerint a munkálatokat a 10. utászdandár egy ötventagú különítménye végzi húsz munkagéppel.

A katonák két, csaknem tíz méter hosszú, két méter széles és másfél méter magas óvóhelyet építenek előregyártott betonelemekből, amelyeket át fognak adni Ceatalchioi önkormányzatának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről