A harkovi támadás után fenyegetőznek az ukránok, az oroszok megállíthatatlanul törnek előre

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.01.24., Russia's Missile Attack On Kharkiv NurPhoto General news Ukraine Russian Invasion of Ukraine January 23 2024 23th January 2023 COnflict Russia War Horizontal WAR
Cars are burning next to the site where the rocket struck, in Kharkiv, Ukraine, on January 23, 2024. On The Morning Of January 23, 2024, Russia Launched A Massive Missile Attack On Kharkiv Twice. Among Other Things, Residential Buildings Were Damaged. People Remain Under The Rubble. (Photo by Pavlo Pakhomenko/NurPhoto) (Photo by Pavlo Pakhomenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 700. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül25 bejegyzés
05:03
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

05:12
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. január 23-án az ukrán-magyar határszakaszon 3826 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4334 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 37 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

05:25
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Megtorlást ígért az ukrán elnök

A keddi, orosz rakétacsapást követő napzáró videójában azt mondta az ukrán elnök, hogy Kijevben és Harkovban is lakóépületekbe csapódtak az ellenséges rakéták, ami azt mutatja, hogy az oroszok a civileket tekintik fenyegetésnek. Válaszul megtorlást ígért, mert szerinte "az ukrán karakter elég nagy távolságra képes a megtorláshoz".

06:16
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

18-ra nőtt a halottak száma

A legutóbbi összesítés szerint 18 ember meghalt, 130 pedig megsebesült az ukrán városok elleni kedd reggeli orosz rakétacsapásokban. 139 ház megsérült, többen még a romok alatt lehetnek. Több lakóépületben nincs áram és fűtés.

07:03
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

24 órán belül a harmadik támadás

Kedden éjjel 24 órán belül harmadszor is rakétatámadás érte Harkovot. A nap folyamán az S-300-as Kh-32-es és Iskander rakétákkal végrehajtott orosz csapásokban összesen nyolc ember meghalt és 60-an megsebesültek. Az áldozatok egyike egy nyolcéves kislány. A zónában, ahova a rakéták becsapódtak, nincsenek katonai létesítmények.

08:00
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Kutató támadások

Celeste Wallander, a Pentagon védelmi miniszterhelyettese szerint az orosz hadsereg kedden kutató támadásokat hajtott végre rakétákkal és drónokkal, hogy felkutassa Ukrajna védelmének gyenge pontjait. Szerinte ennek köze lehet ahhoz, hogy a Kongresszus még nem hagyta jóvá az Ukrajnának szánt amerikai finanszírozást.

A keddi csapásban 44 ballisztikus rakétából 22-őt iktatott ki az ukrán légvédelem.

08:50
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Több lőszert és több rakétát kért a miniszter

A nyugati szövetségesek nem látják el Ukrajnát elég lőszerrel és légvédelmi rakétákkal – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a német sajtónak adott interjújában. A Kijev és Harkov elleni keddi orosz támadások „egyértelműen azt mutatják, hogy több légvédelmi rendszert, valamint több föld-levegő rakétát kell biztosítani". Ami a szárazföldi háborút illeti, „a tüzérségi lőszerek elégtelen mennyisége jelent problémát a kezdetektől fogva" – mondta.

09:33
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Még lát reményt

Dmitro Kuleba ukrán külügyi vezető azt mondta, hogy továbbra is tárgyal a német kormánnyal a Taurus cirkálórakéták átvételéről, még azután is, hogy a német parlament alsóháza egy héttel ezelőtt leszavazta azok szállítását. – Soha nem adjuk fel – mondta Kuleba.

10:38
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Kanada újabb segítséget ad

Kanada új katonai segítséget jelent be. 20 millió dollár értékben szállítanak segélycsomagot Ukrajnának – mondta Bill Blair kanadai védelmi miniszter az Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport 18. ülésén.
A csomag 10 merevtörzsű hajót tartalmaz a Zodiac Hurricane Technologies cégtől, valamint angol nyelvű képzést az ukrán légierő F-16-os vadászrepülőgépek üzemeltetését tanuló személyzetének.

11:14
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán helyzet Bahmutnál

Az orosz egységek megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) álcázott állásait Bahmut északi szárnyánál – szűmolt be a RIA Novosztyi tudósítója

11:52
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna F-16-os vadászrepülőgépeket kap

Ukrajna 2024-ben megkapja az ígért F-16-os vadászrepülőgépeket és a karbantartásukhoz szükséges felszereléseket - közölte Celeste Wallander, a Pentagon nemzetközi biztonsági ügyekért felelős védelmi miniszterhelyettese.

12:31
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Erősítés Krasznolimanszknál

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) tovább erősítették a védelmet és új erődítményeket emeltek Krasznolimanszk irányában - számolt be Andrej Marocsko, a Luhanszki Népköztársaság nyugalmazott alezredese a Telegram-csatornáján.

13:42
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Drónokat fogtak el Orjol felett

Az orosz légvédelmi erők négy drónt fogtak el Orjol régiója felett – számolt be az orosz védelmi minisztérium a Telegram-csatornáján.

A minisztérium pontosította, hogy a repülőgép típusú drónokat január 24-én, szerdán reggel fogták el.

14:37
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Aknát semmisítettek meg a Fekete-tengeren

A Fekete-tengeri Flotta (BSF) egyik aknavédelmi hajójának legénysége megtalált és hatástalanított egy ukrán aknát egy víz alatti drón segítségével – számolt be az orosz védelmi minisztérium.

15:21
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Mozgolódás Sznyigirevkánál

Mikolajiv városának lakói arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők nagyszámú egysége egy herszoni település felé tart, valamint új egységeket képeznek ki Nyikolajevben - mondta a TASZSZ-nek Jurij Barbasov területi képviselő.

"A helyi lakosok (Mikolajivból) több gépet láttak áthaladni Herszon régió északi részén, Sznyigirevka irányába" - mondta Barbasov.

Pontosította, hogy Mikolajivban is hallják az emberek, hogy a közeli gyakorlótereken gyakorlatok zajlanak.

Előző nap arról számoltak be, hogy Ukrajna a sznyigirevkai lakosok építőipari eszközeit lefoglalta. A körzetben hidakat építenek, hogy megkönnyítsék a felszerelés átadást a Dnyeper mentén. Jurij Barbasov szerint Sznyigirevkát közlekedési és logisztikai csomóponttá, valamint a Dnyeper partvidék mobil védelmének központjává alakították át.

16:00
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Dnyiproban

Robbanások hallatszottak Dnyipro városában január 24-én – írja a Lenta.

16:52
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Észtország csatlakozik az ukrán katonák kiképzéséhez

Észtország lett a 12. tagállam, amely részt vesz a britek által vezetett Interflex hadműveletben – jelentette be az észt védelmi minisztérium január 23-án a 18. ramsteini csúcstalálkozót követően.

17:29
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország új atombomba szimulátort fejlesztett ki

Az Andrej Khrulev hadsereg tábornokról elnevezett Katonai Logisztikai Akadémia (VAMTO) szakemberei egy új földi nukleáris robbanásszimulátort fejlesztett ki a csapatok kiképzésére – írja a TASS.

"A használati modell célja a földi nukleáris robbanás vizuális jeleinek - sokkhatás, villanás és gomba alakú porfelhő - egyértelmű utánzása" – olvasható az intézmény leírásában.

A találmányt a katonai egységek gyakorlatain fogják használni, hogy javítsák a szárazföldi csapatok kiképzésének minőségét. Emellett a termék javítani fogja a sugárzási, vegyi és biológiai földi felderítő egységek hatékonyságát a paraméterek meghatározása és a nukleáris robbanás epicentrumának felkutatása során.

17:55
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Herszonban

Robbanások történtek Herszonban. A támadás során Oroszország eltalált egy kórházat, három egészségügyi dolgozó megsebesült – jelentette be a regionális katonai közigazgatás vezetője, Olekszandr Prokudin.

18:48
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz Cirkon rakéta legyőzhetetlen

Az orosz hiperszonikus Cirkon rakéta képes legyőzni szinte bármilyen rakétavédelmi rendszert (BMD) - mondta Borisz Obnoszov, a Taktikai Rakétafegyverkezési Vállalat (KTRV) vezérigazgatója a Rosszija-24 tévécsatornának adott interjújában.

A Cirkon elfogásához nagyon hatékony rakétavédelmi és légvédelmi rendszerre van szükség. Véleményem szerint ma a Cirkon az a fegyver, amely lehetővé teszi számunkra, hogy azt mondhassuk, képesek vagyunk legyőzni bármilyen ellenséges védelmet

- mondta a KTRV főigazgatója.

Decemberben vált ismertté, hogy az orosz haditengerészet tíz darab Projekt 22350-es típusú fregattot kap, amelyek a Cirkon hiperszonikus rakétákkal lesznek felfegyverezve.

19:47
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Drónt lőttek le Belgorodban

Az orosz légvédelmi rendszerek megsemmisítettek egy ukrán drónt Belgorod régiójában – számolt be az orosz védelmi minisztérium.

20:50
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

AZ USA továbbra is szállít kazettás lőszert Ukrajnának

Az USA továbbra is nagy mennyiségű kazettás bombát szállít Ukrajnának, annak ellenére, hogy a polgári objektumok elleni felhasználásuk tilos - jelentette ki Julija Zsdanovai az EBESZ Biztonsági Együttműködési Fórumának (FSC) plenáris ülésén.

Megjegyezte azt is, hogy az USA nemcsak anyagilag profitál a kazettás lőszerek Kijevnek történő átadásából, hanem az arzenáljában lévő elavult darabokat is újabb, csúcstechnológiás termékekkel cseréli le.

21:45
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Az USA-nak elfogyott a pénze, amiből segíthetne

Washington már nem sokáig tudja Kijevet rakétákkal és lőszerrel ellátni - közölte Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

A miniszter felszólalásában kitért arra a tényre, hogy most már sokkal kevesebb muníciót szállítanak Ukrajnának, mint tavaly ilyenkor.

22:50
január 24, 2024
Vágólapra másolva!

Azonosították a lelőtt orosz gép legénységét

A "Schemes" projekt újságírói kiderítették a ma reggel Belgorod régióban lelőtt orosz IL-76-os repülőgép személyzetének tagjait.

Hármuk halálát a hozzátartozók megerősítették - ők a 36 éves Sztanyiszlav Bezzubkin repülőgép-parancsnok, Alekszej Viszokin navigátor és Andrej Pilujev 38 éves fedélzeti mérnök.

05:30
január 25, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.