Castro fellőné az űrbe a G8-államok vezetőit

Vágólapra másolva!
Egy űrállomásra küldené Fidel Castro kubai elnök a G8-országok vezetőit a jövőben. Szerinte csak ott érezhetnék magukat biztonságban a tanácskozás résztvevői.
Vágólapra másolva!

Fidel Castro kubai államfő a hét legfejlettebb ipari országot és Oroszországot tömörítő csoport genovai csúcstalálkozója kapcsán történt zavargásokra tekintettel azt javasolta a G8 állam- és kormányfőinek, hogy a jövőben űrállomáson tartsanak találkozót.

"A világ egyre ingatagabb lesz. Ezek a találkozók minden alkalommal kevesebb embert szolgálnak, és minden alkalommal veszítenek tekintélyükből" - közölte a kubai államfő. Szerinte a hét leggazdagabb ipari államot és Oroszországot tömörítő csoportban "hét kövér és egy bolond" foglal helyet.

A Genovában megtartott legutóbbi G8-csúcstalálkozó alkalmával kitört erőszakban meghalt egy tüntető, több mint 500 ember pedig megsebesült. Több száz tüntetőt őrizetbe vettek. A sok bírálatot kiváltó, kemény rendőri fellépés felelőseiként az olasz belügyminiszter leváltott három rendőrségi vezetőt.