Több ezer mobilt felejtenek a londoni taxikban

Vágólapra másolva!
A londoni taxisofőrök már hozzászoktak, hogy utasaik rendszeresen felejtik az autóban kesztyűjüket, táskájukat, kabátot, újabban viszont mobiltelefonok és hordozható számítógépek maradnak a hátsó üléseken.
Vágólapra másolva!

Egy felmérés szerint a kapkodó londoni utasok 62 ezer mobiltelefont, 2900 hordozható számítógépet (laptopot) és 1300 zseb-pc-t (PDA-t) felejtettek a taxiban az utóbbi hat hónapban. A vizsgált fél év alatt átlagosan egy taxira három darab elhagyott mobiltelefon jut. A figyelmetlen utasok pedig nem izgatják magukat különösebben az elvesztett mobilok miatt, csak az elhagyott telefonok felét keresik a tulajdonosaik a taxitársaságnál. Ez másképp van a jóval értékesebb hordozható számítógépeknél: az elhagyott laptopok 93 százalékát és a zseb-pc-k 85 százalékát vissza szeretnék kapni a figyelmetlen taxizók.

A taxisofőrök beszámoltak arról is, hogy időnként bizarr holmik maradnak a taxiban: felejtettek már ott cicát a kosarában, aranyhalat akváriumban, de előfordult az is, hogy valaki a gyerekéről feledkezett meg kiszálláskor- írja a BBC.