Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Felrobbantotta magát a német ámokfutó

Vágólapra másolva!
A müncheni rendőrség biztos benne, hogy a közeli Freising iskolánál megtalált holttest a kedd délelőtti mészárlás elkövetőjéé. A gyilkos felrobbantotta magát, miután a kommandósok körbevették az épületet, ahová előzőleg elrejtőzött. A 20 évkörüli ámokfutó délelőtt megölte két korábbi munkatársát, majd betört volt iskolájába, ahol egy tanárt is halálra sebesített.
Vágólapra másolva!

A holttest ugyan erősen roncsolódott, ennek ellenére a rendőrség biztos abban, hogy az ámokfutót találták meg. "Nagyon úgy néz ki, hogy ő az " - nyilatkozta az egyik rendőr a BBC-nek. "Valószínűleg csőbombával robbantotta fel magát."

A jelentések szerint két robbanást lehetett hallani az iskolából, miután az épületben elkezdődött a lövöldözés. Az egyik robbanást feltehetően a gyilkos életét kioltó bomba okozta.

A 20 év körüli, terepszínű katonaruhát viselő férfi délelőtt 8 óra körül kezdett lövöldözni a München melletti Eching nevű kisváros egyik lakberendezési üzletében. Az állásából nemrég elbocsátott férfi volt munkahelyén lelőtte a bolt vezetőjét és egyik alkalmazottját.

Az ámokfutó ezt követően autóval átment a közeli Freising városába, ahol a helyi iskolánál lelőtt két tanárt. Egyikük az igazgató volt, aki később belehalt sérüléseibe. Egy tanárnőt szintén meglőtt, ő súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség különleges egységei ezt követően körbevették az iskolát, a diákokat pedig evakuálták - írta a BBC.

Korábban:

Lehet, hogy öngyilkos lett a német ámokfutó

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről