Nem engedték a reptérre a szerencsétlenül járt gépet

Vágólapra másolva!
Harminc emeletes felhőkarcolónak ütközött egy kisrepülőgép csütörtök délután Milánóban. A BBC szerint hárman vesztették életüket- köztük a gép pilótája. A szeptemberi terrortámadáshoz való hasonlatosság miatt pánik keletkezett a városban, a hatóságok szerint ugyanakkor baleset történt. A motorproblémákkal küzdő kisgépet a légi irányítók nem engedték a milánói reptérre.
Vágólapra másolva!

A Piper típusú kisgép Svájcban szállt föl délután negyed hatkor. Az ütközés előtt nem sokkal SOS-jeleket küldött a pilóta, motorproblémák miatt. Jelenleg még vizsgálják, hogy a légi irányítók miért mondták a pilótának, hogy ne a milánói Linate repülőtér vészhelyzetekre fenntartott kifutópályájára irányítsa a gépet, hanem keressen másik leszállóhelyet- írja a BBC.

Az ütközés körülményeinek több pontja is tisztázatlan egyelőre. Nem tudni, hogy a tiszta időben a pilóta hogyan ütközhetett neki a magas épületnek. Nem megerősített információk szerint az is felmerült, hogy a baleset közelében egy másik gép is tartózkodott a levegőben.

A becsapódás után a harminc emeletes épület felsőbb emeletei lángra kaptak, de a tüzet hamar sikerült megfékezni. A 27. emelet ráomlott a 26. emeletre. A sérültek száma 29. Legtöbben nem a házon belül sérültek meg, hanem a környező utcákban estek rájuk különböző épületdarabok. A Pirelli-ház felső öt emeletét éppen tatarozták, ezért itt csak kevesen tartózkodtak.

Az olasz hírközlők először öt halottról szóltak, a BBC szerint azonban hárman vesztették életüket: a gép pilótája és két nő. Az egyik nő kiugrott az épületből nem sokkal a becsapódás után, a másik nő holttestét pedig az épületben találták meg.

Korábban:

Repülőgép csapódott egy milánói felhőkarcolóba

Tapasztalt pilóta vezette a Pipert

Válságstáb vizsgálja a Milánóban történteket

Közlekedési káosz Milánóban

Újabb repülőgép-katasztrófa - zuhanó tőzsdeindexek

A milánói Pirelli-ház