Újabb bányarobbanás Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Ukrajna legnagyobb bányájában legalább 19 ember meghalt, és ketten eltűntek egy robbanás után. Egy hónapon belül ez már a harmadik bányaszerencsétlenség a szovjet utódállamban. Az ukrán bányákban tavaly 300 bányász halt meg, idén eddig 150.  
Vágólapra másolva!

Legalább 19 bányász meghalt, és ketten eltűntek, amikor robbanás történ a kelet-ukrajnai Zaszagyko szénbányájában. Az ország legnagyobb bányájában az utóbbi három évben számos tragédia történt, melyben több mint 100 munkás veszítette életét. Tavaly augusztusban 52 ember halt meg itt egy robbanásban.

A BBC tudósítója megjegyzi, hogy a világ legveszélyesebb bányái közé tartoznak az ukrán bányák, ami miatt a munkások már többször tiltakoztak. Az országban tavaly körülbelül 300 bányász veszítette életét, idén már eddig 150.

A szovjet utódállamban egy hónapon belül ez már a harmadik bányaszerencsétlenség. A szerdai robbanás előtt alig két héttel Ukrajna keleti részén egy metángáz-robbanás 6 embert megölt, és további 18 megsérült. Két héttel korábban legalább 35 bányász halt meg az Ukrainsk bányában keletkezett tűzben.