Gázát támadta az izraeli hadsereg

Vágólapra másolva!
Csaknem 120 izraeli páncélos és harcjármű hatolt be vasárnap este Gáza városába, s az őket támogató Apache helikopterek több rakétát lőttek ki és géppuskatüzet zúdítottak a palesztin biztonsági erők épületeire.
Vágólapra másolva!

Palesztin források szerint a csaknem egymilliós városban fegyverropogás és robbanások hallatszanak, de áldozatokról egyelőre nincsenek hírek. Az izraeliek harci repülőgépeket is bevetettek a gázai akció során. Megfigyelők szerint az 1994-es oslói békemegállapodás óta most először hatolt be ily hatalmas izraeli páncélozott egység Gázába.

Palesztin mészárlás Hebronban/nagyvilag/20021115palesztin.htmlLövöldözés Túl-Karm körzetében/nagyvilag/20021117lovoldozes.html

A közeli Necarim zsidó telep irányából érkezett harcjárművek több harcálláspontot foglaltak el alig néhány száz méterre a Hamász szellemi vezetőjének számító Ahmed Jaszin sejk házától. Az izraeliek legutóbb csütörtökön ugyancsak páncélosokat vetettek be Gázában - akkor mindössze alig 30 harcjárművet -, s ugyancsak fenyegetően megközelítették a tolószékhez kötött Jaszin sejk otthonát.