Több halott az újabb kínai bányarobbanásban

Vágólapra másolva!
Két héten belül a harmadik bányaszerencsétlenség történt a kínai Sanhszi tartományban hétfőn. Egy robbanás következtében 8 bányász életét vesztette, 19 embert nem találnak.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Legkevesebb 8 bányász meghalt és 19 eltűnt hétfőn egy észak-kínai szénbányában történt sújtólégrobbanásban. A mentési munkálatokat a tárnákban lévő gáz magas koncentrációja nehezíti a Sanhszi (Shanxi) tartomány Coucsüan (Zuoquan) körzetében lévő bányában. A robbanás után hét órával nyolc holttestet sikerült felszínre hozni. A hírről beszámoló önkormányzati szóvivő nem akart találgatásba bocsátkozni arról, van-e még remény, hogy élve megtalálják az eltűnteket.

Az AP amerikai hírügynökség szerint nem egészen két héten belül a mostani már a harmadik bányaszerencsétlenség Sanhszi tartományban. Szerdán 28 ember vesztette életét szerdán Jangcsüan (Yangquan) városban bányarobbanásban. Alig három nappal korábban gázrobbanás ölt meg 37 bányászt Tatung (Datong) közelében, öten eltűntek. A délnyugati Csungking (Chongqing) városában már két hete egy elárasztott bánya foglya 12 vájár, s nem tudni, hogy életben vannak-e még.