Sanghajt is elérte a madárinfluenza

Vágólapra másolva!
Sanghajt is elérte a madárinfluenza - jelentették a kínai hatóságok. Az emberre is veszélyes betegség összesen hét új esetét regisztrálták pénteken, Kína négy tartományában. A kínai hatóságok összesen hétezer-ötszáz embert tartanak orvosi megfigyelés alatt, akik a fertőzött madarakkal érintkeztek. Kínában a kór eddig nem terjedt át emberre.
Vágólapra másolva!

Sanghajt is elérte a madárinfluenza-járvány. A kínai hatóságok szerint péntekre bebizonyosodott, hogy egy madárinfluenza-gyanús megbetegedést valóban az emberre is veszélyes H5N1 vírus okozott. A kínai hatóságok pénteken a sanghajival együtt összesen hét új esetet jelentettek.

Kína harmincegy tartományából jelenleg tizennégyben tartanak nyilván madárinfluenza-eseteket. A legújabb eseteket Sanghajból, az északi Tiencsin városából, valamint a délnyugati Jünnan és Guandong tartományokból jelentették - írja a BBC.

A kínai mezőgazdasági minisztérium közleménye szerint jelenleg hétezer-ötszáz embert tartanak orvosi megfigyelés alatt, mert érintkeztek a fertőzött madarakkal. Kínában egyelőre nem tudnak olyan esetről, amelyben ember fertőződött meg madárinfluenzával.

Forrás: [origo]
Az influenza ellen harcra esküsznek fel a kínai rendőrök

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztette Kínát, hogy a lakosság igen nagy veszélynek van kitéve, ugyanis a kínai baromfiállomány nyolcvan százalékát háztáji gazdaságokban tartják, ahol az emberek igen közel élnek a szárnyasokhoz.

A kínai hatóságok jelentése szerint kényszervágásokkal igyekeznek meggátolni a kór terjedését: eddig 1,2 millió csirkét pusztítottak el a fertőzött területek környékén.