Újabb két előválasztást nyert Kerry

Vágólapra másolva!
A legutóbbi két előválasztáson is John Kerry szenátor szerepelt a legeredményesebben az Egyesült Államokban, így most már egyértelműen ő a legesélyesebb arra, hogy a demokraták elnökjelöltje legyen a hivatalban lévő George Bush-sal szemben.
Vágólapra másolva!

Újabb két helyszínen, Nevada államban és Washington DC-ben, a főváros körzetében diadalmaskodott szombaton a massachusettsi John Kerry szenátor a Demokrata Párt elnökjelöltségének elnyeréséért folyó amerikai előválasztások keretében.

Kerryt most már magasan George Bush jelenlegi elnök legesélyesebb demokrata kihívójának tartják. Az eddigi tizenhat előválasztásból tizennégyen ő diadalmaskodott.

A szombati voksoláson Washingtonban 47 százalékot kapott, míg riválisai közül egy fekete bőrű emberi jogi aktivista, Al Sharpton 20 százalékkal lett a legeredményesebb. Howard Dean volt vermonti kormányzó 17, John Edwards észak-carolinai szenátor 10, Dennis Kucinich volt clevelandi polgármester 3 százalékot kapott. Nevadában Kerry 62,9 százalékkal nyert, mögötte Dean (16,8), Edwards (10,4), Kucinich (6,7), Sharpton (0,7) volt a sorrend.