Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az amerikaiak többsége nem akarja Bush újraválasztását

Vágólapra másolva!
A Newsweek amerikai hetilap által közzétett közvélemény-kutatásából kiderül, hogy az amerikaiak 52 százaléka nem akarja George Bush elnök újraválasztását. Ha most tartanák a választást, a demokrata John Kerry 49 százalékot szerezne, George Bush pedig 46 százalékot.
Vágólapra másolva!

Az amerikai szavazók többsége nem akarja, hogy George Bush elnököt újraválasszák - derül ki a Newsweek amerikai hetilap felméréséből. A lap legutóbbi számában közzétett közvélemény-kutatási adatok szerint a szavazók 52 százaléka nem akarja Bush újraválasztását. Ugyanakkor a megkérdezettek többsége szerint a jelenlegi elnök marad a Fehér Ház lakója: 69 százalékuk biztos abban, hogy ismét Bush lesz az elnökválasztás győztese. Ha most tartanák a választást John Kerry, párban az alelnökjelölt John Edwards-szal 49 százalékot szerezne a George Bush - Dick Cheney páros 46 százalékával szemben.

A Newsweek felméréséből kiderül, hogy a megkérdezettek 48 százaléka elégedett Bush elnöki ténykedésével. 49 százalékuk úgy hiszi, a jelenlegi elnök eleget tett kötelességeinek a vietnami háború idején a Nemzeti Gárdában. 33 százalékuk kételkedik ebben. A válaszadók 58 százaléka meg van győződve Bush elnök becsületességéről, 34 százaluk vallja ennek ellenkezőjét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről